Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gyanúsan alacsony CPU és GPU...

Gyanúsan alacsony CPU és GPU hőmérséklet. Érzékelő hiba vagy ez ilyen?

Figyelt kérdés

A szóban forgó alkatrészek:

i5 7500

Gtx 1060 6gb

Aida extremmel nézegetve a proci 4 magjának mindegyike 35 és 40 fok között mozog. Alaphelyzetben a 35höz közel, játék alatt 40 fok közelében.

A GPU szintén 40 fokos. De az kb mindig.

A procin gyári hűtő van, a gpu pedig az Asus gyártmánya...

Ismerősi körben ugyan ilyen konfig nincs, de minden ismerősöm 50-60-70 fokos hőmérsékleteket mondanak.

Nem lehet ez valami érzékelő hiba vagy valami más?

A gép egyébként nagyon halk, az is már-már gyanúsan halk. Nem pörögnek fel úgy a ventilátorok terhelés alatt sem hogy hangjuk legyen.

tegnapelőtt 18:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Érzékelő hiba két eltérő hardveren? Nem valószínű. BIOS-ban elérhető hőmérséklet visszajelzéseket, ha van, nézted?
tegnapelőtt 18:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen néztem a BIOSban is, igaz ott csak a CPU hőmérsékletet írja de az megegyezik az Aida értékeivel.
tegnapelőtt 19:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha továbbra is nyugtalanít a dolog, próbálj meg más tesztprogramot, pl. hwinfo vagy nézd meg a gyártó oldalát van-e bios frissítés, ami javítja az esetleges hibás hőmérséklet mérést. Egyébiránt, ha nincs egyéb hiba, fagyás, akkor csak használd megelégedéssel.
tegnapelőtt 20:04
 4/5 anonim ***** válasza:

HWInfo64 sokkal aktívabban frissített, megbízhatóbb program mint az AIDA. Próbáld meg azt.

a 40°C GPU-nál terhelés alatt gyanúsan alacsony, de a proci is.

tegnapelőtt 20:28
 5/5 A kérdező kommentje:

Megnéztem hwinfoval is. A processzor hőmérséklete ugyanaz mint a biosban és aidaban.

A gpunál viszont van eltérés, cirka 7 fok. Aztán hogy ez mitől lehet azt már tényleg nem tudom xd

tegnapelőtt 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!