Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a hőmérséklet milyen a...

Ez a hőmérséklet milyen a Ryzen 7 5800X esetén?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gondoltam megnézem mit tud az új konfig, aztán kíváncsi vagyok, hogy ezek a hőfokok mennyire vannak rendben? Igazából melyiket is kéne nézni (?), mert van itt elég sok minden. Mint a képen is látható, cinebench multi core teszt ment.

Arctic MX-6 pasztát kapott a proci, a hűtő pedig ID-COOLING SE-226-XT BLACK.

[link]

tegnap 17:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
A legtöbb számítógép 85 fok felett biztonsági okokból kikapcsol. A 90 celsius fok nagyon sok. Egyáltalán nem jó. Egyébként nem értem ezeknek a Cinebench teszteknek a lényegét. Gondolom jópár ember elvégezte már előtted a macbookon a tesztet neked miért kellett külön otthon? Mire vagy kiváncsi? Vagy csak azért vetted hogy re**káz a gondolatra hogy milyen eredmény jött ki?
tegnap 18:13
 2/12 A kérdező kommentje:
Az első három mondatod az, ami a kérdésemre válasz, a többit meg én nem értem annak függvényében, hogy hőmérsékletre voltam kíváncsi és ezt le is írtam. Több komment javasolta a rendszer tesztelésére, kipróbáltam.
tegnap 18:19
 3/12 anonim ***** válasza:
44%

Ennél a Tjmax 90 fok, szal ez már így határeset. Érdemes kicsit eljátszani a Ryzen Masterral azzal faraghatsz néhány fokot teljesítményvesztés nélkül.

Az 5800X PPTje 142W, nálad 124Wattnál thermal throttlingba fut. Vagy a hűtő kevés, vagy rosszul van felrakva. Mondanám, hogy az Asus lapok feleslegesen túlfeszelik a procit, de nálad még így sem érte el a PPT limitet a proci.

A kapott Cinebench eredmény milyen a neten találhatóakhoz képest? Bios melyik van fent?

tegnap 18:49
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen most én is azon gondolkozom, hogy a CPU hűtő jól van-e felszerelve. A ventik nem azonos brandek, azt majd szeretném fejleszteni mert 2 a házhoz járt, egyet vettem egyet meg kaptam. Kettő tolja be a levegőt elöl, egy hátul egy meg fent tolja ki. A CPU hűtő úgy van felszerelve, hogy a ventillátor az a ház háta felé néz és tolja a levegőt annak ami pedig tolja ki.

Bios a legfrissebb a laphoz.

Most épp a ház oldala nélkül fut, 85°C fölé nem nagyon megy. Esetleg azt tudom kipróbálni, hogy az egyik ház ventit ami betolja a levegőt, azt felteszem próba gyanánt a CPU hűtő másik oldalára. Ugyanúgy egy ID-Cooling.

Próbáltam magam bele ásni a kérdésbe, hogy most szívja a cpu hűtőből a levegőt vagy tolja be a levegőt a venti, de nem találtam egyöntetű választ.

tegnap 19:04
 5/12 A kérdező kommentje:

A kapott Cinebench eredmény milyen a neten találhatóakhoz képest?

Erre a kérdésre válaszolva pedig, 20 ponttal kevesebb a végeredmény.

tegnap 19:12
 6/12 anonim ***** válasza:
69%

Annak a hűtőnek kényelmesen elégnem kell lennie, egy ventivel is.

Lőjj már egy HWinfo képet Cinebench közben úgy,hogy nincs fent a ház oldala. Ha úgy 85 fokon elmegy PPT maxxig akkor a ház hűtését kell megvariálnod.

tegnap 19:55
 7/12 A kérdező kommentje:

Közben megfordítottam már a procihűtőn a ventit, levett oldallal ez az eredmény 7-8 perc elteltével. Ryzen Master futott még mellette, 80-82°C-okat mért.

[link]

Ez meg úgy, hogy fent van az oldala de már a hűtőn a venti másik irányba lett fordítva.

[link]

tegnap 20:16
 8/12 A kérdező kommentje:

Megcsináltam az R20-szal amivel a techpowerup is tesztelte a procit.

Az értékek az alábbiak:

[link]

Az ő eredményük 0.57%-ban marad el az enyémtől, 6088 a vége, nekik 6123.

tegnap 20:40
 9/12 anonim ***** válasza:
44%

Ami jó jel, hogy rögtön 8 fokot hült a procid és az órajel is megugrott 100MHz-cel, tehát abban biztos lehetsz, hogy a ház hűtését kell átvariálnod ( ilyenkor a ventik milyen fordulaton mennek? )

Ami viszont érdekes, hogy a proci egyik esetben sem éri el a 142W-os, bár levett oldalnál már belekarcol a 135Wattba. Ami furcsa, hogy mindegyik képen EDC limiten fut a proci ( ez a max áram amit a VRM le tud adni ). Lehet érdemes lenne az EDC limitet csökkenteni, sokaknál a 110Amperes EDC limit hozott hozta meg a magasabb all-core boostot és alacsonyabb hőmérsékleteket (4.8+GHz). Valami TDC 75A és EDC 110A-t megpróbálhatsz, akár 120W PPT mellett is.

tegnap 20:56
 10/12 A kérdező kommentje:

R24 az általad javasoltakkal.

[link]

R20, a végeredmény kb 5,5%-kal marad így el a techpowerup eredménytől.

[link]

tegnap 21:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!