Ez a hőmérséklet milyen a Ryzen 7 5800X esetén?
Sziasztok!
Gondoltam megnézem mit tud az új konfig, aztán kíváncsi vagyok, hogy ezek a hőfokok mennyire vannak rendben? Igazából melyiket is kéne nézni (?), mert van itt elég sok minden. Mint a képen is látható, cinebench multi core teszt ment.
Arctic MX-6 pasztát kapott a proci, a hűtő pedig ID-COOLING SE-226-XT BLACK.
Ennél a Tjmax 90 fok, szal ez már így határeset. Érdemes kicsit eljátszani a Ryzen Masterral azzal faraghatsz néhány fokot teljesítményvesztés nélkül.
Az 5800X PPTje 142W, nálad 124Wattnál thermal throttlingba fut. Vagy a hűtő kevés, vagy rosszul van felrakva. Mondanám, hogy az Asus lapok feleslegesen túlfeszelik a procit, de nálad még így sem érte el a PPT limitet a proci.
A kapott Cinebench eredmény milyen a neten találhatóakhoz képest? Bios melyik van fent?
Igen most én is azon gondolkozom, hogy a CPU hűtő jól van-e felszerelve. A ventik nem azonos brandek, azt majd szeretném fejleszteni mert 2 a házhoz járt, egyet vettem egyet meg kaptam. Kettő tolja be a levegőt elöl, egy hátul egy meg fent tolja ki. A CPU hűtő úgy van felszerelve, hogy a ventillátor az a ház háta felé néz és tolja a levegőt annak ami pedig tolja ki.
Bios a legfrissebb a laphoz.
Most épp a ház oldala nélkül fut, 85°C fölé nem nagyon megy. Esetleg azt tudom kipróbálni, hogy az egyik ház ventit ami betolja a levegőt, azt felteszem próba gyanánt a CPU hűtő másik oldalára. Ugyanúgy egy ID-Cooling.
Próbáltam magam bele ásni a kérdésbe, hogy most szívja a cpu hűtőből a levegőt vagy tolja be a levegőt a venti, de nem találtam egyöntetű választ.
A kapott Cinebench eredmény milyen a neten találhatóakhoz képest?
Erre a kérdésre válaszolva pedig, 20 ponttal kevesebb a végeredmény.
Annak a hűtőnek kényelmesen elégnem kell lennie, egy ventivel is.
Lőjj már egy HWinfo képet Cinebench közben úgy,hogy nincs fent a ház oldala. Ha úgy 85 fokon elmegy PPT maxxig akkor a ház hűtését kell megvariálnod.
Megcsináltam az R20-szal amivel a techpowerup is tesztelte a procit.
Az értékek az alábbiak:
Az ő eredményük 0.57%-ban marad el az enyémtől, 6088 a vége, nekik 6123.
Ami jó jel, hogy rögtön 8 fokot hült a procid és az órajel is megugrott 100MHz-cel, tehát abban biztos lehetsz, hogy a ház hűtését kell átvariálnod ( ilyenkor a ventik milyen fordulaton mennek? )
Ami viszont érdekes, hogy a proci egyik esetben sem éri el a 142W-os, bár levett oldalnál már belekarcol a 135Wattba. Ami furcsa, hogy mindegyik képen EDC limiten fut a proci ( ez a max áram amit a VRM le tud adni ). Lehet érdemes lenne az EDC limitet csökkenteni, sokaknál a 110Amperes EDC limit hozott hozta meg a magasabb all-core boostot és alacsonyabb hőmérsékleteket (4.8+GHz). Valami TDC 75A és EDC 110A-t megpróbálhatsz, akár 120W PPT mellett is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!