Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Túl magasak a hőmérsékletek a...

Túl magasak a hőmérsékletek a laptopon?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Vásároltam egy Dell Inspiron 15 7559 típusú laptopot.

I7 6700HQ/960M/2x8 GB memória

Az első teszt után szét kellett szednem, mert 99 fokig fel ment a processzor hőmérséklet néhány perc után.

Számítottam rá, így nem is volt vele gond. Darabokra szedtem, kitakarítottam, újra pasztáztam (Rá volt száradva).

Javult is a hőmérséklet viszont számomra nem kielégítő.

Alapon nagyon jó, 30-40 fok között.

Terhelés alatt kb 80% kihasználtság alatt 74-84 fok között ugrál 25 fokos szobában, és egy nagyon olcsó laptop hűtő felett(1 ventis, Nem sokat ér).

Azt tudom, hogy 100 fok a határ, de a mellette lévő alkatrészeknek nem biztos, hogy jót tesz. A 960M-es GPU 99% kihasználtság mellett max 64 fok volt 1 óra game után, viszont a proci 74-84 fok körüli hőmérsékleteket produkál (Pasztázás után), viszont így is nyertem vele 15-20 fokot. Van esetleg valakinek megoldása erre? vagy el kell fogadnom, hogy ilyen hőmérsékleten kell játszanom? Továbbá az is érdekelne, hogy lehet-e valahogy a gyári ventilátor görbét állítani, és ha igen, akkor hol? Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!

#Laptop hőmérséklet magas #i7 6700HQ magas hőmérséklet
dec. 30. 17:49
 1/6 anonim válasza:
100%
Hagyományos asztali számítógépet hatékonyabban lehet hűteni, főleg annak aki inkább játszani akar. Én a laptopot nem arra használom.
dec. 30. 18:05
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Laptop hűtő nélkül mi a helyzet? Persze valami kemény felületen próbáld...
dec. 30. 18:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Nincs komoly különbség. Az a baj, hogy a laptop aljának azon felületére fújja a legtöbb levegőt, ahol nincs szellőző nyílás az alsó burkolatnak.
dec. 30. 18:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Más egy laptop és más egy asztali pc, ahogy írta az első válaszoló is. Ezt nyilván tudják a mérnökök is, hogy egy sokkal zártabb teret kell hűteni, ergo az alkotóelemek tűréshatárát is növelni kell. Terhelés során a 74-84°C szerintem több, mint kielégítő. A GPU hőmérséklete is príma, még a 70-80+ is simán jó érték. Ez egy ilyen rendszer, mármint a laptop.

A legnagyobb segítség a paszta volt. A hűtőpad, hát, nézhetsz jobbat, pláne, hogy nem oda fújja a levegőt, ahova kell, de nem szoktak drámai változást eredményezni.

https://www.youtube.com/watch?v=tXvKiy65pwg

No meg nyilván segíteni a légáramlást azzal, hogy sima kemény felületen van a gép és semmi textil.

dec. 30. 18:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Annyit tudsz tenni, hogy megnézed a processzorterhelést játék alatt valamint azt, hogy hova van állítva a processzor TDPje. A 6700HQ 45Wattos proci, ami szabadon konfigurálható 35Wattig, ha a laptop gyártója ezt lehetővé teszi.

Ha nem fut a proci játék közben magas terhelésen és van ilyen opció számodra abiosban akkor visszaveheted 35Wattra a procit, így vesztesz némi teljesítményt és nyersz néhány fokot.

dec. 30. 19:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
dec. 30. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!