Túl magasak a hőmérsékletek a laptopon?
Sziasztok.
Vásároltam egy Dell Inspiron 15 7559 típusú laptopot.
I7 6700HQ/960M/2x8 GB memória
Az első teszt után szét kellett szednem, mert 99 fokig fel ment a processzor hőmérséklet néhány perc után.
Számítottam rá, így nem is volt vele gond. Darabokra szedtem, kitakarítottam, újra pasztáztam (Rá volt száradva).
Javult is a hőmérséklet viszont számomra nem kielégítő.
Alapon nagyon jó, 30-40 fok között.
Terhelés alatt kb 80% kihasználtság alatt 74-84 fok között ugrál 25 fokos szobában, és egy nagyon olcsó laptop hűtő felett(1 ventis, Nem sokat ér).
Azt tudom, hogy 100 fok a határ, de a mellette lévő alkatrészeknek nem biztos, hogy jót tesz. A 960M-es GPU 99% kihasználtság mellett max 64 fok volt 1 óra game után, viszont a proci 74-84 fok körüli hőmérsékleteket produkál (Pasztázás után), viszont így is nyertem vele 15-20 fokot. Van esetleg valakinek megoldása erre? vagy el kell fogadnom, hogy ilyen hőmérsékleten kell játszanom? Továbbá az is érdekelne, hogy lehet-e valahogy a gyári ventilátor görbét állítani, és ha igen, akkor hol? Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Más egy laptop és más egy asztali pc, ahogy írta az első válaszoló is. Ezt nyilván tudják a mérnökök is, hogy egy sokkal zártabb teret kell hűteni, ergo az alkotóelemek tűréshatárát is növelni kell. Terhelés során a 74-84°C szerintem több, mint kielégítő. A GPU hőmérséklete is príma, még a 70-80+ is simán jó érték. Ez egy ilyen rendszer, mármint a laptop.
A legnagyobb segítség a paszta volt. A hűtőpad, hát, nézhetsz jobbat, pláne, hogy nem oda fújja a levegőt, ahova kell, de nem szoktak drámai változást eredményezni.
https://www.youtube.com/watch?v=tXvKiy65pwg
No meg nyilván segíteni a légáramlást azzal, hogy sima kemény felületen van a gép és semmi textil.
Annyit tudsz tenni, hogy megnézed a processzorterhelést játék alatt valamint azt, hogy hova van állítva a processzor TDPje. A 6700HQ 45Wattos proci, ami szabadon konfigurálható 35Wattig, ha a laptop gyártója ezt lehetővé teszi.
Ha nem fut a proci játék közben magas terhelésen és van ilyen opció számodra abiosban akkor visszaveheted 35Wattra a procit, így vesztesz némi teljesítményt és nyersz néhány fokot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!