Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért változik automatikusan...

Miért változik automatikusan a laptopom Fan Controller profilja?

Figyelt kérdés
A laptopom egy Lenovo Y530-15ICH-1060 (gtx1060, i7-8750h, 16GB, WIN10 PRO, friss bios). Szeretem figyelni a hőmérsékleteket és azt vettem észre, hogy néha megváltozik a ventilátor szabályzása. Nem nehéz kiismerni, mivel amikor jatszok egy játékkal, akkor GPU 70fokig felmegy majd történik egy hirtelen ventillator sebesség ugrás ennél a pontnál és szépen lehül, majd ha 65 fokot eléri akkor újra kissebb fokozatra kapcsol a ventilátor. Viszont néha mintha egy silent modba kerülne a gép és engedi, hogy akár 75fokra is felmenjen a GPU és még akkor sem kapcsol egy nagyobb fokozatra a ventilátor. A jatek mind2 esetben ugyan az volt. A hattérben futó programokat, beállításokat és a biost sem változtattam. A háttérben XTU fut -100mV undervolttal és az MSI Afterburner monitor megy a jaték alatt 60fps limittel. BIOS-ban, XTU-ban és Afterburnerben sincs fan speed controller. Probakent letöltöttem a notebook fan speed szabályzo programot, mert régen a G752 gépemnél működött, de ezt a laptopot nem ismeri fel. Ajanlották a Lenovo Vantage programot, de az én gépemhez abban sincs fan controller. Úgy viselkedik mintha lenne egy normál és egy silent fan mode pedig nincs egy ilyen beállítás sem. Azért érdekel ennyire, mert normál esetben a CPU 63fokra, GPU 67fokra játék alatt beáll egy közepes ventilátor zajjal. Másik esetben 70, 75fok. Van max fan speed gyorsbillentyű, de az nagyon hangos. Újra is lett pasztázva Thermal Grizzly-vel, de az után is volt amikor normal módban ment és volt amikor silent módban. Most éppen normálból váltott silent módba szóval azt sem mondhatom, hogy túlmelegedés hatására váltott. Ti ismertek valami megoldást, módszert?

2020. júl. 10. 04:35
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.