Ryzen 7 5800x-re milyen hűtőt javasoltok ami stabilan tartja(akár húzva is)? Elsődleges szempont ha van ilyen, hogy ne kerüljön annyiba ha lehetséges mint maga a proci.
Húzva..? ezeket már nem lehet húzni. 5% OC már nagy szó. A gyári PBO is már szinte a csúcs.
Amit viszont lehet velük trükközni, az pont az alulfeszelés, így hűvösebben tudja ugyanazt a teljesítményt (5000 szériánál fogalmam sincs, de kb~ negatívot állítasz az offset curve-re, negatív 10-30-as értékkel mennek a 7000-esek)
A szimplatornyos 120mm ventis hűtők is megfelelőek. Még a legolcsóbb is hangtalanul teszi a dolgát, pl
SE-214-XT
4 hőcső azért legyen benne, és az tutira elég
Ha magasabb szintre mennél, akkor thermalright duplatornyosak a maximum, amire érdemes pénzt kiadni.
Ez van nekem hozzá:
Az alulfeszelés tud segíteni, igen, próbáltam én is. Cinebenchben hoz kb 85°C +/- -t alulfesz. nélkül úgy, hogy van 2 db 140 mm-es venti a fronton, 1 db 140 mm-es fent és 1 db 120 mm-es hátul. Persze ez egy stresszteszt, nem fog a Wacky Wheels esetén is ilyen eredményt produkálni. :)
Alapjáraton pedig kb 33°C +/-, Ryzen Masterben mérve. A 4 ház ventit pedig 40°C-ig 20%-os teljesítményre állítottam. Kb semmi hangja nincs most így az összesen 5 db ventinek.
Protip, mindenképp nézd meg a választott hűtő felszerelésének módját, leginkább a csavarokra gondolok, mert amit vettem, ahhoz kell egy max 5 mm széles fejjel és 15+ cm hosszú szárral (markolat nélkül) rendelkező csavarhúzó. Ha nincs, akkor good luck have fun feltenni. 😉 Nekem kisebb fogó, türelem és lelassított légzés segített. 😅
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!