Videónézésre (max. 720p) és egy chatprogramra (csak Windows port van belőle) keresnék egy kisképernyős (9-12 hüvelykes) eszközt; mit ajánlanátok?
A Windows miatt a tablet+billentyűzet konfiguráció gondolom nem jöhet szóba...
Notebook-ból viszont már rég nem gyártanak 14"-esnél kisebbet. ☹️
Egyébként szóba jöhetne használt gép is simán (ami lejátszik videót 720p/30FPS-ben gond nélkül és van rá legalább egy Win7); Viszont még azt se találtam eddig (aki hajlandó is lett volna legalább ha előfizetésre is, de postázni)
Már miért ne lenne windows tablet?
Ms surface a top kategória talán még mindig, maga a microsoft nyomatja ugye, de vannak olcsóbb alternatívák is.
Laptopokból is vannak 13,3"-esek, reeengeteg. Nem is értem hogy nem találtál rá.
Óccó használtakat hardveraprón találsz... jó kérdés, hogy melyik kategóriába kerülnek... tablet kategróriában kereshetsz windows szóval, laptop kategóriában meg talán a kijelzőméret szerint is elég szűrnöd, számodra releváns találatokat kapsz.
Amúgy ilyen 6-7. gen intel procis gépet választasz, az már viszi a h.265 támogatást, így akár 4K-t is. Én 8GB RAM alá nem mennék, mert kell a böngészőknek, de ha nem szempont, akkor mehetsz alá, persze.
8. gen procitól felfelé pedig W11 támogatást kapsz.
H265 biztos, hogy nem kell, sőt, még h264 se nagyon, mert a videók 80+%-ban le vannak konvertálva még régebbi kodekekre.
Az a webböngészés meg, amire nekem kéne - kb. Wikipédia, Stackoverflow és StackExchange - arra szerintem elég lenne a 4GB DDR3 RAM is.
Pici legyen, az a lényeg, és legyen 88 gombos billentyűzete.
Nem tudjuk mennyi a kereted, de ahogy említették MS Surface lesz a befutó valszeg.
Én most vettem egy MS Surface Laptop 3-at (13") használtan, eddig hibátlan és imádom. Anyaghasználat, minőség, letisztultság abszolút top. Vagy ez, vagy MacBook Pro volt a terv, de abszolút nem bántam meg.
Az elvárásaimhoz mérten - lévén én szerintem ez elvárt teljesítmény szempontjából egy kompromisszumos szitu - szeretném 20-25e-ből "megúszni" egy használt géppel.
Szóval az M$ Surface egészen biztosan kilőve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!