Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videónézésre (max. 720p) és...

Videónézésre (max. 720p) és egy chatprogramra (csak Windows port van belőle) keresnék egy kisképernyős (9-12 hüvelykes) eszközt; mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés

A Windows miatt a tablet+billentyűzet konfiguráció gondolom nem jöhet szóba...

Notebook-ból viszont már rég nem gyártanak 14"-esnél kisebbet. ☹️

Egyébként szóba jöhetne használt gép is simán (ami lejátszik videót 720p/30FPS-ben gond nélkül és van rá legalább egy Win7); Viszont még azt se találtam eddig (aki hajlandó is lett volna legalább ha előfizetésre is, de postázni)

dec. 10. 01:24
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Már miért ne lenne windows tablet?

Ms surface a top kategória talán még mindig, maga a microsoft nyomatja ugye, de vannak olcsóbb alternatívák is.

Laptopokból is vannak 13,3"-esek, reeengeteg. Nem is értem hogy nem találtál rá.

Óccó használtakat hardveraprón találsz... jó kérdés, hogy melyik kategóriába kerülnek... tablet kategróriában kereshetsz windows szóval, laptop kategóriában meg talán a kijelzőméret szerint is elég szűrnöd, számodra releváns találatokat kapsz.

dec. 10. 07:54
 2/7 anonim ***** válasza:
79%

Amúgy ilyen 6-7. gen intel procis gépet választasz, az már viszi a h.265 támogatást, így akár 4K-t is. Én 8GB RAM alá nem mennék, mert kell a böngészőknek, de ha nem szempont, akkor mehetsz alá, persze.

8. gen procitól felfelé pedig W11 támogatást kapsz.

dec. 10. 07:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Kínából talán még lehet rendelni kicsi, olcsó, és persze gyenge Windows tabletet vagy ilyesmit. Vagy ha van ilyen itt is használtan, de 2017 körül befejezték ezek gyártását. Magasabb kategóriában persze van Surface Go.
dec. 10. 13:05
 4/7 A kérdező kommentje:

H265 biztos, hogy nem kell, sőt, még h264 se nagyon, mert a videók 80+%-ban le vannak konvertálva még régebbi kodekekre.

Az a webböngészés meg, amire nekem kéne - kb. Wikipédia, Stackoverflow és StackExchange - arra szerintem elég lenne a 4GB DDR3 RAM is.

Pici legyen, az a lényeg, és legyen 88 gombos billentyűzete.

dec. 10. 18:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem tudjuk mennyi a kereted, de ahogy említették MS Surface lesz a befutó valszeg.

Én most vettem egy MS Surface Laptop 3-at (13") használtan, eddig hibátlan és imádom. Anyaghasználat, minőség, letisztultság abszolút top. Vagy ez, vagy MacBook Pro volt a terv, de abszolút nem bántam meg.

dec. 10. 23:13
 6/7 A kérdező kommentje:

Az elvárásaimhoz mérten - lévén én szerintem ez elvárt teljesítmény szempontjából egy kompromisszumos szitu - szeretném 20-25e-ből "megúszni" egy használt géppel.

Szóval az M$ Surface egészen biztosan kilőve.

dec. 11. 22:16
 7/7 anonim ***** válasza:
dec. 12. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!