Miért nem bootol be a win10?
Feltelepítettem a win10-et egy ssd-re, működött, meg minden. Átraktam egy másik gépbe az ssd-t, kiválasztottam boot1 lehetőségnek és azt írja ki bekapcsoláskor, hogy: reboot and select proper boot device or instert boot media in selected boot device and press a key
Az "Reboot and select proper boot device" hibaüzenet azt jelzi, hogy a számítógép nem talál megfelelő operációs rendszert az SSD-n, amit indíthatna. Ez általában akkor történik, ha az SSD-t egy másik számítógépbe helyezi át.
Lépjen be a BIOS/UEFI beállításaiba (általában Del, F2, F12, vagy más kulcs indításkor).
Keresse meg a boot mód beállítást (Boot Mode, CSM, UEFI/Legacy Boot).
Állítsa be ugyanarra a módra, ahogy az operációs rendszer telepítve lett (általában UEFI).
Mindkét gépen így legyen:
CSM disabled
Secure Boot enabled
Sata AHCI
és telepítsd újra..
Az átrakás során megsérülhetett a Windows bootloader, vagy az új gép nem találja a szükséges boot partíciót.
Készíts egy Windows 10 telepítési USB-t (a Microsoft weboldaláról letölthető Media Creation Tool segítségével).
Bootolj be az USB-ről, majd válaszd a Javítás opciót.
Nyisd meg a Hibaelhárítás > Speciális beállítások > Parancssor menüt.
Futtasd az alábbi parancsokat a bootloader javításához:
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /scanos
bootrec /rebuildbcd
Indítsd újra a gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!