Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gigabyte Vga-k mennyire...

Gigabyte Vga-k mennyire megbízhatóak?

Figyelt kérdés
Most ott, ahonnan szoktam vásárolni "ezt-azt", az rtx 4080 vga-kból csak gigabyte márkájú van. Ezzel a márkával pár éve gondok voltak, pl. nekem is. Most jelenleg mennyire megbízható ami a vga-kat illeti?
dec. 9. 05:28
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Előszőr is, nagyon szépen köszönöm a részletes és kimerítő választ!

Mindenképp hozzá kell tennem, hogy persze Játékra is jó ha helyt áll, de tartósságra céloztam azzal, amikor azt írtam hogy egy normálisabb 4080 vga-t szeretnék. Persze nem baj ha az a Vga Ti, és még hozzá Super is...

Nekem egyszer volt egy Gigabyte vga kártyám, de 2 év után kuka. Többé olyat nem szeretnék...

A Palit Kártya jól hangzik, de sajnos nem nagyon látok olyan üzletet, ahol lehet kapni ti superben. :(

Sőt ahogy nézem, ha kapni egyáltalán, akkor az mind a ratyibb gyártóktól van.

Még mindig tanácstalan vagyok :(

dec. 11. 08:11
 12/18 A kérdező kommentje:

Még van ez a Asus Pro art

[link]

De a tesztek alapján ez inkább Grafikai tervezésre, animáció munkákra, stb. való :(

dec. 11. 08:20
 13/18 anonim ***** válasza:

Olyan kártya nem létezik, hogy 4080 Ti Super. 4080, illetve 4080 SUPER léteznek. Ti, illetve SUPER kombó az a 4070-es.

De összességében már túlbonyolítod meg szétboncolod szerintem, vegyél valamit aztán jó játékot.

dec. 11. 08:43
 14/18 A kérdező kommentje:
Rendben, és köszönöm!
dec. 11. 08:48
 15/18 anonim ***** válasza:

Meg ez a grafikai munka is olyan, hogy már egy sima GTX 1060 6GB kártyával is vígan el lehetett hobbi-3D-zni meg Photoshopozni, persze egy jó (nem feltétlenül high-end) procival társítva. Természetesen ha valaki célzottan munka miatt keres kártyát, az máshogy néz a témára de ők nem is future-proofoznak, mert haladnak a korral csúnyán. Amikor még csak GTX 10-s kártyák voltak a top, akkor grafikus / videószerkesztő / 3D bűvész ismmerős 1080 Ti-vel dolgozott, de SLI, tehát kettő darab.

Egy casual felhasználónak egy 4080-as kártya több mint elég bármire. Játék, 3D, Adobe akármi. Meg amúgy sincs szerintem olyan, hogy egy Asus 4080 Super az inkább grafikai munkára jó, de egy Palit meg játékra. Hisz ugyanaz az architektúra, a VRAM. Max az órajelen piszkálhatnak kicsit ha OC, de teljesítményre nem fognak akkorát csavarni rajta, hogy a grafikusok álma lesz mert milyen jól csinál mindent is, de egy PNY már nem jó nekem, mert el sem indul a Blender? :D

Ez a ProArt is inkább egy marketing szöveg, na nem teljesen üres, csak nem fogsz jobban dolgozni egy ProArt 4080-nal mint egy nem ProArt-ossal. Minden esetben ugyanazt a 4080 SUPER alapot veszed meg, mert nem más az architektúra, a VRAM.

Nézd, itt a kedvenc kártyád. :D

GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER GAMING OC 16G

Meg ez:

ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit

Megmutatom min a különbség:

Az Asus grafikus chip sebessége +45 MHz.

[link]

Nyilván most csak és kizárólag a teljesítményről beszélünk, nem designról meg hűtésről. De a grafikus memória sebessége ugyanaz (23000 MHz), a VRAM ugyanaz (16 GB), memória típusa ugyanaz (GDDR6X), memória sávszélessége ugyanaz (256 bit), az alkalmazott technológiák az nVidia CUDA-tól kezdve a DLSS 3.0-ig ugyanazok, stb.

Az alap technológia tökmindegymelyikgyártóáltalkiadott 4080 SUPER esetén ugyanaz. Design, hűtés, garancia ügyintézés, vagy pusztán a vallásosság ami döntő. Nem fog egy Asus-fan elmenni PNY-t venni, fel sem tesz ilyen kérdést, mint te. De ha már csak egy jó tapasztalata is volt egy márkával, pl Palit, az is miért próbálna ki valami mást? Általában az keres más gyártót, akinek rossz tapasztalata van, vagy tök mindegy neki és megveszi a legolcsóbbat.

dec. 11. 09:14
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"De a tesztek alapján ez inkább Grafikai tervezésre, animáció munkákra, stb. való :("

Ez megint egy marketing bullshit, arra való amire használod. Az, hogy ProArt/ROG/Tuf/Aourus/...stb design-u a kártya felhasználás szempontjából mindegy.

dec. 11. 14:31
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem értetted meg. A grafikus chip ugyanaz mindegyikben. Teljesítményben is gyakorlatilag ugyanaz mindegyik, csak a hűtésben van gyakorlatban is észlelhető eltérés. Ez azt jelenti, hogy pl. nagy terhelés alatt az egyik felmegy 90°C-ig, a másik meg csak 80°C-ig. Az előbbi hamarabb szabályoz vissza, az utóbbi később. Ezért érdemes minél jobb hűtéssel bírót venni, de ha nem érhető el vagy nem tudod beépíteni a gépházba, akkor felesleges agyalni rajta, vedd meg a "rosszabbat". Hasonlóan fog teljesíteni az is.

Ezek után jönnek csak a szubjektív szempontok, amik nincsenek hatással a teljesítményre.

dec. 11. 14:58
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig ASUSt vettem eddig pedig volt velük baj, pl. az RTX 2080 OC 2 év után elkezdett ciripelni, meg másikkal is volt baj korábban

Ennek ellenére 4080 STRIX-et akartam venni de megjelenéskor nem volt készleten, meg emlékeim szerint vagy 200-300 euróval drágább volt mint a Gigabyte 4080 OC, szóval utóbbinál maradtam. Nem bántam meg, csendes és a hűtése is jó

Már nem ragaszkodok az Asushoz

dec. 11. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!