Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gigabyte Vga-k mennyire...

Gigabyte Vga-k mennyire megbízhatóak?

Figyelt kérdés
Most ott, ahonnan szoktam vásárolni "ezt-azt", az rtx 4080 vga-kból csak gigabyte márkájú van. Ezzel a márkával pár éve gondok voltak, pl. nekem is. Most jelenleg mennyire megbízható ami a vga-kat illeti?
dec. 9. 05:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
67%
Ugyanúgy problémás, de foltozgatják. Már amit lehet. Hűtés nem sikerült jóra.
dec. 9. 07:00
 2/18 anonim ***** válasza:
75%
4080 Supert vegyél,azok jók. Sokkal kevesebb hőt termel,mint a sima 4080 és itt már nincs gond a hűtéssel.
dec. 9. 09:33
 3/18 anonim ***** válasza:

Fusd át ezt, nem nagyon fogsz másabb válaszokat kapni.

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

dec. 9. 10:58
 4/18 A kérdező kommentje:

Ezek vannak:

[link]

Ez a PNY egy milyen márka? :o

dec. 9. 21:23
 5/18 A kérdező kommentje:
Mindig frissítik a kínálatot, most 3 márkát látni, melyiket ajánlanátok a 3 közül, és miért?
dec. 10. 09:33
 6/18 anonim ***** válasza:

Amíg casual felhasználásra kell egy kártya, addig tök mindegy, mert a chipset és a memória ugyanaz. A felhasználó számára az egyetlen némileg érzékelhető különbség a zaj lesz. És még akkor sem feltétlenül hatalmas a különbség. Tehát hogy most a Cyberpunk 2077-et te elintísd és játsz vele, tök mindegy, hogy Asus Giga vagy Pny. Hogy játék közben milyen hatékonysággal hűtenek a különböző kártyák, más kérdés, de ez is nagyban függ attól, hogy maga a ház hogyan szellőzik, hogy van a hűtés megoldva.

A végeredménye ezeknek a kártyás kérdéseknek mindig vallási alapú, hogy valaki szerint az Asus túl van árazva, a másik azt mondja, hogy a Giga nem jó ventiket rak rá, a Pny-ről nem tudom mik a vélemények.

Garanciaidőt érdemes megnézni, vagy a support hatékonyságára rákeresni, de ezeket inkább Redditen szeretik szétszedni az emberek, nem is a kártyáról beszélnek már szinte.

Van itt egy ilyen chart, most erre is lehet alapozni, hogy a svájci szégnek a Pny-vel a legjobb tapasztalata, az Asus nagyjából közepes, a legrosszabb a Giga.

[link]

De ők egy darab cég a világon, amiből én messzemenő következtetéseket még nem vonnék le. Felhasználók imádnak piedesztálni vagy savazni márkákat, nem is nagyon szoktam olvasni user véleményeket, vagy ha igen, nagyon szűröm.

Úgy hogy vedd amelyik szimpatikus, mert tök mindegy addig, amíg csak magadnak elvagy. Gari így is úgyis van mindegyikre, ha rögtön rossz vagy két héten belül van valami (online vásárlás), akkor szó nélkül, azon kívül meg garanciális javítás.

Persze lehet a másik rajongói faktort is alapul venni hogy a VR-es srácok most építettek az iponnal proartos cuccokból gépet és akkor már lehet is szaladni venni mert micsoda ajánlás. :D Nem nem, nem fikázok senkit semmit, csak egy ilyen megközelítés is tud lenni az Asus esetén. Én kb külsőségekre mennék már itt, az Asus szép letisztult, a többi kettőnek meg funky az rgb-je, ha ez szempont. Gépház szellőzése legyen jó illetve nem baj, ha veszel egy gpu tartót, mert azért van súlya. Hidd el az nagyobb agybaj lesz ha a súly miatt van valami, mintsem hogy kicsit hangosabb a Giga.

dec. 10. 10:03
 7/18 anonim ***** válasza:
Ha olcsót akarsz, akkor Palit GameRock.
dec. 10. 10:19
 8/18 anonim ***** válasza:

Csak ez is olyan, hogy nem mindegy az sem, hányat gyártanak az adott kártyából.

Mert lehet a Giga gyárt 100 000 kártyát, az Asus már csak 50 000-t, a Pny meg csak 10 000-t, nyilván a visszaküldött kártyák száma több lesz akkor, ha nagyon sokat gyártanak belőle, szemben azzal, aki nem gyárt annyit. Persze csak találomra mondtam számokat, egyáltalán nem követeik ilyen statisztikákat ha létezik.

Vagy itt van egy Pny vélemény Redditről:

"PNY can and will void your warranty for ANY reason. It specifically states it on their warranty page. If you mine with the card, void, if you use it in a case with low airflow, void. If they think the failure of your card was for using it out of spec, void. If you take it apart to replace the thermal paste, void. If you remove that little "warranty void if removed" sticker, void (even though it's illegal to do so)"

[link]

"A PNY bármilyen okból érvénytelenítheti a garanciát. Kifejezetten szerepel ez a garanciális oldalukon. Ha bányászol a kártyával, érvénytelen, ha olyan házban használod, ahol alacsony a légáramlás, érvénytelen. Ha úgy vélik, hogy a kártyád meghibásodása a specifikációktól való eltérés miatt történt, érvénytelen. Ha szétszeded, hogy kicseréld a hővezető pasztát, érvénytelen. Ha eltávolítod azt a kis "garancia érvénytelenítése, ha eltávolítják" matricát, érvénytelen (még akkor is, ha ez illegális)."

Na, akkor most hova tegyük a Pny-t annak tudatában, hogy a svájci cég szerint azzal van a legkevesebb meghibásodás és a tapasztalatuk szerint gyors a support? Mert ugye az a chart is úgy fogalmaz, hogy:

"Átlagosan hány munkanapba telik egy garanciális igény feldolgozása, amikor az megérkezik a szervizközpontba, egészen addig, amíg vissza nem kerül a vásárlóhoz?" - Akkor két nap alatt elutasítják? :D

De ilyen is van a linkelt Reddit beszélgetés alatt:

"PNY rossz élményt hagyott bennem a nem létező műszaki támogatásukkal. Korábban próbáltam hívni őket, de soha senki nem vette fel. Végül feladtam, és hagytam, hogy lejárjon a garanciám a videokártyámmal. 😡 Soha többé nem fogok tőlük vásárolni. Inkább az Asust ajánlanám."

Na ezért mondom, hogy van hideg meleg vélemény mindenről és hogy vedd amelyik jobban tetszik, mert ahhoz, hogy elindítsd az Indiana Jones és a Nagy Kört, mindegy lesz. Ott már úgyis az lesz a mérvadó, hogy az RTX 4080 SUPER, mint kártya, mit tud, márkától függetlenül.

dec. 10. 10:24
 9/18 anonim ***** válasza:
75%

Teljesen mindegy, vedd azt amelyik a legolcsóbb (ha számít az ár), aztán nézd a garanciát, lehet valamelyik gyártó többet ad, és persze ha érdekel, akkor a dizájnt.

Nyilván a hűtésben és a kinézetben lesz a legnagyobb különbség, némelyik gyártó meg rak rá gyári OC-t, de ez általában elhanyagolható.

Aztán ha kell egyedi megoldás, mint low profile, esteleg a ventilátorok száma nem mindegy neked, a kártya fizikai mérete stb. akkor érdemes foglalkozni a gyártóval igazán.

Nekem legutóbb Gigabyte kártyám volt én tökéletesen meg voltam vele elégedve. Jó volt a hűtés, hangja nem nagyon volt (3 ventis kiszerelés), könnyű volt (nem húzta a pci-e slotot) és 8 pin-es táppal megelégedett. Itt is lehet amúgy különbség, hogy valamelyik nagyobb méretű kártya több kakaót kér.

dec. 10. 11:34
 10/18 anonim ***** válasza:

Az OC csak annyit jelent, hogy a gyárinál emeltebb órajelű bios van a kártyán. Én csak akkor vennék olyat, ha olcsóbb, mint a sima, egyébként nem éri meg, mert pontosan ugyanaz, mint Afterburnerben felhúzni az órajelet.

Valóban a hűtés a fő különbség és annak a minősége. Hangszint, csapágyazás, padek és paszta minősége, hűtőborda nagysága.

A dupla ventis konstrukciókat el kell felejteni 4070 Ti felett.

Három ventiseknél a hangos ventillátor és a padeken való spórolás szokott gond lenni. Na meg persze a coil whine-ra való hajlam, de azt nem lehet teljesen kiküszöbölni.

Ha lehet, akkor érdemes elkerülni a 2 slotos konstrukciókat is. Azok ITX házakba valóak. Palitot azért javasoltam, mert ők konkrétan a 4090 hűtését rakták rá az alacsonyabb kártyákra is. Annál jobb hűtés jelenleg nincsen a piacon ilyen áron.

Felmerül az MSI is. Abból a Gaming X ajánlott, a Ventus a piacon lévő leggagyibb hűtőventiket kapta meg.

dec. 10. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!