Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Torrentezésre milyen típusú...

Torrentezésre milyen típusú merevlemezt használjak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Légyszíves segítsetek nekem abban, hogy WD-ből, esetleg Seagate-ből milyen típust vegyek ami alkalmas seedelésre. Az a célom, hogy folyamatosan seedben tartsam a torrenteket(0-24) egy külső HDD dokkolóval ami laptopra van kötve. Gondolom a WD-ből a Red, és a Purple alkalmas ahogy hallottam, de Seagate-ből nem tudom. Ha leirnatok nekem, hogy melyiket vegyem meg, és miért, azt megköszönném. Előre is köszönöm mindenkinek.

#Seedelesre alkalmas merevlemez
ma 08:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Mind alkalmas seedelésre. 20 éve nem voltak semmilyen speciális típusok, és az akkori szigorú aránytartós időkben és 256 kBps feltöltési sebességgel volt, hogy 2-3 hétig nem kapcsoltad ki a gépet, hogy fussanak a megosztások.

Ma annyiban szélesebb a kínálat, hogy vannak már speckó NAS-ba (WD Red) vagy kamerarendszerekre tervezettek (WD Purple), amik a nonstop írást is jól viselik (seedelésnél amúgy sincs írás, csak olvasás). Egy mezei HDD sem fogja megadni magát ettől függetlenül, seedelésnél az sem törvényszerű hogy megállás nélkül fogsz majd valakinek osztani, amikor épp akad egy új letöltő és pár perc alatt megkapja a teljes tartalmat.

ma 08:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem évekig futott a torrent egy "mind meghalunk" Samsung HDD-ről kb 20 éve.

Ma WD Purple van befogva erre, de nem a 0-24-es mivolta miatt, csak ez volt olcsóért használtan.😁 Amit kapsz kapaciásban/árban neked megfelelőt hibátlan lesz a feladatra.

Tipp: ha nem akarsz ~1TB-nél nagyon több tartalmat seedelni érdemes 2.5-ös HDD-t venni külső házban, ahoz nem kell külső táp elmegy a laptop USB ajzatáról.

Egy ideig volt ilyenem is.

ma 09:31
 3/7 A kérdező kommentje:
10-12 TB-s merevlemezt szeretnék vásárolni, és kb 1000 db torrent lesz rajta folyamatosan ami seedben fog állni.
ma 09:34
 4/7 anonim ***** válasza:

A legolcsóbbat. Nem éri meg sokat költeni rá. Nem is nélkülözhetetlen adatok, így biztonsági mentés se kell...

Megmondom,én használt 100/100-assal bővültem eddig mindig, hardverapróról megbízható eladótól, mert féláron vannak az újhoz képest. Pedig tudnék áfamentesen is vásárolni új HDD-t, cégre, de torrentezésre nem éri meg.

ma 15:00
 5/7 anonim ***** válasza:
De letöltéshez ssd-t használj. Feltöltéshez jó a hdd is.
ma 15:14
 6/7 A kérdező kommentje:
10-12 TB SSD? Meg egyáltalán torrenteknek minek az SSD? Ez lényegében adattárolás. HD Filmek, játékok..stb
ma 15:30
 7/7 anonim ***** válasza:

6 Egyenként töltsd le a letöltendőket, utána automatikusan átmásolja a hdd-re. Azaz egy 120GB ssd is elég.

Sajnos a hdd 4k írása irgalmatlanul lassú főleg nagyobb fileoknál, hiába a gigabites kapcsolat, 100kbitre fog esni a letöltési sebességed.

ma 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!