Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A gyártók miért nem cserélik...

A gyártók miért nem cserélik le az USB-A csatlakozókat USB-C-re, ha az USB-C-nek szinte csak előnye van az USB-A-val szemben?

Figyelt kérdés

nov. 16. 01:22
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
69%
#20 Soha az életben nem csúszott még ki Type-C kábelem. Nem olcsó kínai szart kéne venned és akkor nem csúszna ki 😂
nov. 18. 06:41
 22/38 Szirty ***** válasza:

"Valamit nagyon rosszul csinálhattok, ha egyáltalán ilyen történt veletek"

Te miről beszélsz?

Milyen történt velem?

nov. 18. 19:30
 23/38 anonim ***** válasza:
17%
#21 Még egyszer leírom: Nem én döntöm el, hogy mit szerel be a gyártó.
nov. 18. 19:43
 24/38 anonim ***** válasza:
69%

#22 Ez, idézlek: ""C"-nél jellemző hogy ha be van dugva akkor enyhe oldal irányú húzásra is kitörik a NYÁK-ból"

#23 A gyártók teljesen jó minőségű portot raknak bele.

nov. 19. 01:46
 25/38 anonim ***** válasza:
21%
#24 Leírtam a billentyűzem esetét. Nem raktak bele jó minőségű portot. Ezzel megtört a teóriád. De komolyan nem értelek, hogy mit kell ebbe is belekötni. Tény, hogy minél kisebb valami, annál kisebbek a toleranciák is, ennek megfelelően komolyabb gyártástechnológia is kell hozzá. Úgy beszélsz, mintha az USB-C az atyaúristen lenne, szent és sérthetetlen. Pedig vannak vele gondok, akárcsak bármi mással is. A kérdező is választ kapott a kérdésére, hogy miért ragaszkodnak még az USB-A-hoz egyes helyeken. Nem mindenkit az érdekel, hogy hogyan néz ki, sokakat jobban izgat az, hogy mennyire látja el a feladatot, amire tervezték.
nov. 19. 02:06
 26/38 anonim ***** válasza:
76%
#25 Persze, persze, szar portot tettek bele. Hacsak nem valami olcsó kínai szar, kizárt 😂 Az olcsó aliexpresses portjaim tökéletesen működnek, jó story volt. Ráadásul a billentyűzet nem az, amit állandóan ki-be húzol, de nagyon hihető story 🤣 Az USB-C egyetlen gondja, hogy nem elterjedt eléggé még, de ezerszer jobb, mint a micro vagy mini USB volt és laptopoknál sokkal előnyösebb akár dokkolóhoz vagy képernyőkhöz. A USB-C ellátja feladatát. "Nagy sebességgel" tud tölteni, gyors adatátvitelre képes, képet is tud megjeleníteni, amennyiben szükséges (kábeltől függ ofc) és teljesen mindegy, hogy milyen irányba dugod be és nagyon jól a helyén marad. Persze aztán lehet lemaradni 10+ évet és szarozni minden mai új szabványt 🤷‍♂️
nov. 19. 07:14
 27/38 Szirty ***** válasza:
22%

"#22 Ez, idézlek"

Nem velem történt. Ez egy általános jellegű tapasztalat gyakran megtörténik.

Nevezhetjük ténynek is.

Sok olyan USB-C-s eszközt hoztak már hozzám és láttam amelyiknek ez volt a problémája. Míg USB-A eszköz egy sem akadt még ilyen, pedig sokkal hosszabb ideje léteznek.

C-nél probléma még hogy sokkal érzékenyebb a koszokra is.

Nem egye aljzatot láttam amibe a dugó beletaposta a koszt. Így nem érintkezett, nem lehetett teljesen bedugni, ha nagyon erőltették akkor megintcsak az történt hogy leszakadt az aljzat a NYÁK-ról.

nov. 19. 07:53
 28/38 Szirty ***** válasza:
22%

"Az USB-C egyetlen gondja, hogy nem elterjedt eléggé"

Az a gond hogy nincs semmi értelme vitatkozni veled, mert "ki a hülyébb" ellentmondó versenyt csinálsz a kérdésből.

Minden információt ami alátámasztja az igazad, vélt és valós dolgot mérhetetlen nagy súllyal veszel figyelembe és minden olyan tényt (még a teljesen nyilvánvalókat is) ami ellentmond az igazadnak teljesen figyelmen kívül hagysz.

nov. 19. 07:58
 29/38 anonim ***** válasza:
38%
#26 Még egyszer megkérdezem. Szerinted mi értelme van annak, hogy kitaláljak történeteket az USB-C hibáiról? De nem csak én írtam negatívumot, más is említett teljesen más jellegű hibát, érdekes módon őt is lehülyézted. Ha neked annyira szent az USB-C, akkor használd azt. Én viszont nem örülnék neki, ha pl. egy számítógép alaplapján lecserélnék az USB-A aljzatokat USB-C-re, mert szimplán nem erre lett kitalálva. A tapasztalat is azt mutatja, hogy az USB-A megbízhatóbban tartja a helyén a kábelt. Már csak a fizikai méretéből adódóan is. És a kérdés továbbra is ennek a megválaszolása volt, tehát a lepontozásokat sem nagyon értem.
nov. 19. 17:21
 30/38 anonim ***** válasza:
25%

De a kétkedőknek javaslom, hogy keressenek rá nyugodtan az alábbi kifejezésekre és hasonlítsák össze a találatok számát:

"USB-C loose cable"

"USB-A loose cable"

Ha annyira nem valós a probléma, akkor vajon miért van tonnányi találat az első kifejezésre és szinte nulla a másodikra? Nem kell megválaszolni, de érdemes rajta elgondolkodni.

nov. 19. 17:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!