Intel i7 14700 vagy AMD 7700x?
"#7 Miért halott platform, áruld már el?"
Azért, mert:
-az utolsó sorozatnyi processzort 2023-ban adták ki LGA1700-ra
-mert mind áramtemető
-mert nem gyorsabb, mint a konkurencia
-nem fejleszthető tovább
-drága platform
Azaz halott. Egy 14700-ról hova fejlesztene a kérdező? 14900K-ra? Gyakorlatilag nulla előrelépés 200 000Ft-ért, hurrá :D
Hova tudsz fejleszteni AM5-ön 7700X-ről? Ha játék a cél akkor 9800X3D-re, ami 30%-ot ver a 14900K-ra. Ha munkára kell? 9950X. Ezeken felül erre még érkezik egy generáció és azok a processzorok is plug & playek.
Nettó butaság most beszállni az LGA1700-ba, főleg a high-end végen. Ekkora pénzekkel nem szabad olyan platformra költeni, ami már egy éve kifutott és van a piacon ennél jobb. Új beszállók számára ez egy halott platform, figyelembe sem szabad venni.
"Utolsó, akkor nem értem, hogy miért pofázol bele a #6-osnak írt válaszomba."
Nem néztem , hogy más is írta a "halott platform" kifejezést és azt hittem nekem címzed a hülyeségeidet.
"de érdekes, hogy alátámasztani senki nem tudja a válaszát"
Minden válaszomat és állításomat alá tudom támasztani.
" Pl. AMD USB kezelése egy hulladék"
Volt probléma vele valamikor régen ez igaz, de az újabb chipsetekkel ilyen téren semmi gond, írom ezt AMD X570-ről.
"Nem annyira fekete-fehér a történet"
De annyira fekete-fehér. Játékra a Core Ultra szimplán sz@r és ezt az intel sem tagadja. Azt intel nem volt hajlandó válaszolni az újságírók azon kérdésére, hogy jön-e még új generáció LGA1851-re így jelenlegi ismereteink szerint ez fejlesztési zsákutca. Munkára elmegy, de...
a legolcsóbb LGA1851-es alaplap ami kapható 87 000Ft, a Core Ultra 5 145 000Ft, ami így együttesen 232 000Ft. A 7900X+alaplap kombó ennél 30 000-rel olcsóbb, a 7950X+alaplap pedig 25 000-rel drágább. Munkára ebben a ligában indulna a Core Ultra 5? Hááát :)
A kérdésben szereplő 7700X alaplappal együtt megáll 170-180 000-ből, miért fizetne a kérdező a semmire 50 000forint felárat?
A kérdésben nem szerepelt semmilyen i9,Ryzen9 vagy Core Ultra 9. A kérdező ezt írta ki:
"Intel i7 14700 vagy AMD 7700x"
Hogy jön ide a Core Ultra9 ami a legolcsóbb alaplappal 370 000Ft?
"Az összes független tesztben veri a 9950X-et az Ultra 9"
Na, mutasd ezeket független teszteket. Ha már munkára kell akkor kezdjük rögtön az AVX-512-es tesztekkel. Linkelj néhányat. :D
"Meglátszódik, hogy túl sok tiktok videót néztél"
Az az érzésem, hogy te vagy a a felhasználó aki minden ilyen kérdést telefloodol baromsággal.
Az a baj, hogy bármit linkelek be, te már eldöntötted, hogy az Intel rossz.
De tessék, lehet válogatni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!