Miért nincs jel a monitoron?
Figyelt kérdés
Folyamatban van egy új PC össze rakása. Proci AMD Ryzen 7 5800X processzor 3,8 GHz 32 MB,alaplap Asrock B550 Phantom Gaming 4 AMD B550 AM4 foglalat ATX, memória Kingston Technology FURY Renegade memóriamodul 32 GB 2 x 16 GB DDR4 3600 Mhz,tapegyseg Chieftec GPS-600A8 tápegység 600 W 20+4 pin, proci hűtő ARCTIC Freezer 34 eSports DUO. A ház Aerocool CS‐1102 Midi Tower Fekete. Ott tartok hogy már az alaplapon van a proci meg a hűtő, a memória, tapegyseg bekötve. HDMI kimenetes az alaplap, a monitorom vga és dvi csatis. Átalakítóval összekötottem de nem jelenik meg a kép,csak a "no signal" felirat. A monitor Acer, pontos típust nem tudom, annyit még hogy full HD.nov. 14. 17:54
11/13 anonim válasza:
Az alaplap melyik BIOS verziója van fent?
Az 5800x bár támogatott de csak a P1.20-es BIOS verziótól.
Nem ír a lap semmilyen hibakódot?
Videokártya 1x8 pin-jét bedugtad?
Videokártya HDMI kimenetébe tedd a HDMI-VGA adaptered HDMI végét és úgy próbáld meg a monitorral összekötni.
Még egy tipp ha semmi nem jön be: RAM-ból 1 modullal próbálkozz, próbáld végig az összes slot-ban.
12/13 anonim válasza:
Nem figyelsz. Arra próbáltam utalni, hogy próbáld meg az egyik szélső DP portot, hátha azon ad képet. Kérj kölcsön valami DP-s monitort vagy vidd el egy ismerőshöz a teszt idejére. Az is lehet, hogy az átalakító miatt kikapcsoltnak látja a videokártya a monitort, mert gond van a handshake-el, ilyenkor azt várná, hogy manuálisan kapcsold be a kijelzőt a driveren belül (amit ugye nem tudsz megtenni). A BIOS is bekavarhat, sőt ezeknek a kombinációja is lehetséges. Üdvözöllek a modern digitális interfészek világában, ahol csak a sz.pás van!
13/13 A kérdező kommentje:
Most van már kép, találtam egy vga elosztót, ezt dugtam a monitorba, ebbe a vga kábelt, majd a másik vége ment a videokártya hdmi átalakítóba. Köszi a tippeket mindenkinek.
nov. 16. 09:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!