Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nincs jel a monitoron?

Miért nincs jel a monitoron?

Figyelt kérdés
Folyamatban van egy új PC össze rakása. Proci AMD Ryzen 7 5800X processzor 3,8 GHz 32 MB,alaplap Asrock B550 Phantom Gaming 4 AMD B550 AM4 foglalat ATX, memória Kingston Technology FURY Renegade memóriamodul 32 GB 2 x 16 GB DDR4 3600 Mhz,tapegyseg Chieftec GPS-600A8 tápegység 600 W 20+4 pin, proci hűtő ARCTIC Freezer 34 eSports DUO. A ház Aerocool CS‐1102 Midi Tower Fekete. Ott tartok hogy már az alaplapon van a proci meg a hűtő, a memória, tapegyseg bekötve. HDMI kimenetes az alaplap, a monitorom vga és dvi csatis. Átalakítóval összekötottem de nem jelenik meg a kép,csak a "no signal" felirat. A monitor Acer, pontos típust nem tudom, annyit még hogy full HD.

nov. 14. 17:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Dícséretes, hogy mennyire bő az információhalmaz, csak éppen az hiányzik belőle, amit a legjobban kellene tudni. Milyen átalakítóról van szó? Ha a monitoron analog DVI van, akkor az csak aktív átalakítóval fog működni.
nov. 14. 17:56
 2/13 A kérdező kommentje:
[link] ez van a monitorba dugva, majd a hdmi kábel bele, és a másik vége az alaplapi hdmi-be.
nov. 14. 19:44
 3/13 A kérdező kommentje:
[link] meg egy ilyenem is van. Ez az alaplap hdmi-be van dugva, ebbe a vga kábel, és végül a monitor vga csatlakozóba.
nov. 14. 20:00
 4/13 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk, ha az alaplapra kötötted a monitort ne is csodálkozzál, hogy nincs kép rajta, ugyanis ebben a processzorban nincsen grafikus vezérlő.

Mivel a bőséges felsorolásban nem esik róla szó, ezért kéne tán egy videokártya is.

nov. 14. 20:04
 5/13 anonim ***** válasza:

Ahhha. A probléma az lesz, hogy a processzor nem tartalmaz grafikus magot.

[link]

nov. 14. 20:04
 6/13 anonim ***** válasza:
Yep. Ahogy az előzőek írták, ha nincs benne videokártya, aminek valamely kimenetére rádugod a monitort, akkor hiába várod a jelet.
nov. 14. 20:23
 7/13 A kérdező kommentje:
Bocsi, van videokártya is csak azt elfelejtettem írni. Az egy Sapphire Pulse Radeon RX 6600 8GB Gaming GDDR6. Az is rajta van az alaplapon.
nov. 14. 20:29
 8/13 A kérdező kommentje:
Ha abba dugom a kábelt akkor sincs jel mert gondolom fel kéne rakni driverét a kártyának.
nov. 14. 20:38
 9/13 anonim ***** válasza:
Jártam már úgy, hogy csak az elsődleges portján adott képet a videokártya, ameddig az operációs rendszer be nem töltődött. Lehet gondolni itt is erre, de ezen a ponton már csak találgatni lehet.
nov. 14. 21:02
 10/13 A kérdező kommentje:
Ahogy az elején írtam ez egy teljesen új PC lesz, új benne minden. Már csak telepíteni kellene a rendszert, drivereket,progikat. Ehhez el kellene jutni addig hogy a biosba be lehessen állítani pár doĺgot. Addig a videokártya drivert se lehet telepíteni.
nov. 14. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!