Miért nincs kép a másodlagos monitoron?
Van egy GTX 1050-es videókártyám amin van kettő darab kimenet, egy hdmi és egy dvi. A hdmi-n keresztül gond nélkül van kép, de tegnap megpróbáltam rákötni még egy monitort amin vga bement van. Vettem egy DVI-VGA átalakítót, de valamiért dvi-on nincs kép. Ha kihúzom a hdmi-t és csak a dvi van bekötve, van kép a windows logo-ig, utána fekete kép. Világít a monitor de csak feketén. Kurzor sem jön be...semmi.
Valakinek van valami ötlete, hogy miért csinálhatja ezt?
Nézd meg jól van-e beállítva windowsban.
Windows-p billentyű kombinációnál feldob egy ablakot.
Ha itt kiválasztod az egyik lehetőséget akkor sem ?
Sztem a csatlakozó/átalakító lesz probléma.
Ha lebutítod kimarad valami, és pont az kellene a monitor érzékeléshez. Próbáld ki másodiknak egy dvi-s monitorral is.
Az egyik lehetséges ok az lehet, hogy a DVI-VGA átalakító nem megfelelő minőségű, vagy nem kompatibilis a videókártyáddal. Az átalakítók nem mindig 100% -osan kompatibilisek minden eszközzel, és ha egy rossz minőségű átalakítót használsz, akkor a kép minősége romolhat, vagy nincs kép.
Másik lehetséges ok, hogy a videókártya nem támogatja a két monitor közötti klónozást, vagy kiterjesztést. A videókártyák némelyike csak egy monitorot tud kezelni egyszerre, és ha próbálsz két monitorra kötni, akkor az egyik monitoron nincs kép.
Ajánlom, hogy próbáld ki egy másik DVI-VGA átalakítót, és ellenőrizd, hogy a videókártya támogatja-e a két monitor közötti klónozást, vagy kiterjesztést. Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor érdemes konzultálni a videókártya gyártójával és a monitor gyártójával, hogy segítsenek a probléma megoldásában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!