Eközött a két 15m-es UTP kábel között miért van ilyen hatalmas árkülönbség?
Akarok venni 15 m kábelt, hogy a telekom routert a padláson is végigvezetve közvetlenül összekössem a PC-mmel, de nem értem mi a különbség a két kábel között hiszen mindkettő cat5e típus.
Most akkor mi indokolja ezt az árkülönbséget és melyiket vegyem meg?
Ez jobban megéri, plusz egy marék fej meg egy szerszám.
Annó vettem 2 dobozzal. Sokkal könnyebb, hogy legyártom magamnak ami kell és nem kell f.szkodnom a vásárlással.
Az első egy közönséges olcsó árnyékolatlan csavart érpár.
A második egy érpáronként és kívülről is árnyékolt vezeték.
Az olcsóbb UTP kábel, a drágább STP. Nézd meg a csatlakozókat, az utóbbi fém, és a kábelen belül is egy fémköpeny veszi körbe a szálakat.
Különbség:
Még a vezeték anyagát is meg kell nézni. Az olcsóbb tuti CCA (rézbevonatos aluminium), nem réz.
Ha a router esetleg PoE-n kap áramot, akkor CCA kábelt ne vegyél. (Mondjuk én egyébként sem ajánlom, de igazából olyan sok probléma tapasztalataim szerint nincs vele)
Ha könnyen lecserélhető, és nem UTP-n kapja az áramot a router (hanem be van dugva konnektorba) akkor veheted nyugodtan az olcsóbbat szerintem.
Valószínűleg nem lesz baja addig amíg elavul.
Egyéb esetben inkább minőségit.. akkor többet szívsz vele, ha elromlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!