Mi indokolja a vérnyomásmérők ára közötti hatalmas árkülönbségeket?
Figyelt kérdés
Eltekintve attól, hogy pl. az egyik "okos", összekapcsolható okostelefonnal, stb. Sima felkaros vérnyomásmérőkre gondolok. Miért, mikor éri meg a drágábbat megvenni, mitől megbízhatóbb?szept. 10. 11:44
1/8 anonim válasza:
Van, amit egy ember használ a vérnyomása napi követésére, ezek az olcsóbbak. Egyes szívritmuszavarok vagy extrém értékek esetén rosszul vagy egyáltalán nem mérnek. A drágábbakat lehet akár rendelőkben is használni, van szervíz, cserealkatrész, hitelesítettek, jelzik a szívritmuszavart is, elemmel vagy akkumulátorral is elműködnek. Szerintem otthoni használatra az olcsók megbízhatóan teszik a dolgukat.
2/8 anonim válasza:
mi az olcsóbb és mi a drágább? nyilván ne kínai legyen és a különböző sajátmárkás Lidl és Aldi vérnyomásmérőket is hanyagoljuk, de ezen kívül, amik forgalomban vannak gyógyászati segédeszközboltokban, 90%-ban megbízhatóak.
3/8 anonim válasza:
Csak egy példa: Tisztelt Apósoméknak volt olcsó csuklós vérnyomásmérőjük. Mint minden hétvégén, meglátogattuk Őket, ilyenkor kérték: mérjük meg a vérnyomásukat, és ilyenkor már természetesen a miénket is. Enyémre került a sor: valami 160 körül mutatott a készülék.Anyósom kapásból: Magas kisfiam?? akkor tedd fentebb vagy 5 centivel a karodon és akkor jó lesz!😀
4/8 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy "sima felkaros vérnyomásmérőkre gondolok", mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat.
dec. 3. 20:39
5/8 anonim válasza:
ma 20:39: "Írtam, hogy "sima felkaros vérnyomásmérőkre gondolok",
Tök mindegy. Ha nem érted a választ, akkor talán tedd lentebb vagy 2 centiméterrel a "felkarodon" az olcsó vérnyomásmérődet és jó lesz a mért adat!
6/8 A kérdező kommentje:
Értem én, bár nem hiszem, hogy a működésük különbözne, tehát ha egy drágát feljebb/lejjebb tennék, valószínűleg ugyanúgy eltérne a mért érték. Meg van adva, hol kell mérni.
dec. 3. 22:41
7/8 anonim válasza:
6 -Persze, de azért Lidl-s, hitelesítetlen vackot ne vegyél.
Hitelesítettből is van egész olcsó, de egy Omron alapverzió se túl drága. Ezt úgyse pár hétre veszi az ember, megéri az a kb 10 ezer Ft különbség.
8/8 anonim válasza:
Az orvostechnikai eszközökre speciális szabályok vonatkoznak (a Lidl-sre is). Ezekkel nem lehet úgy mellélőni, mint egy internetről rendelt esetleges hamisítvánnyal. Ráadásul ingyen is tehetünk a mérés pontosságáért:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!