Aliexpress - hatalmas árkülönbségek. Mi a rejtély kulcsa? Részletek lent >
A következő a story:
1, kerestem egy terméket és oké, 35 és 40 ezer Ft között találtam sok kínálatot
2, már majdnem megrendeltem, amikor előbukkant egyetlen 7 ezer Ft-os ajánlat is ugyanarra a termékre (+ 1 eztres szállítás)
3, sikerült élő emberrel beszélnem az Alitól, kérdeztem, ez mégis mi vagy hogy működik, hogy nem esetleg átvágás?
4, és itt jön amit nem értek, ezt válaszolták: leellenőrizték és semmi baj nincs a storeval, rendeljek nyugodtan, csak "this is because you are on the expensive side of Aliexpress but you can find much lower prices too on best.alexpress.com"
5, de hiába kattintottam erre, azonnal visszavitt a sima "aliexpress.com"-ra, és meg se találtam többet ezt a terméket 7 ezerért, mert egyszerűen nem dobta fel az oldal.
6, végül csak azért lett meg ismét, mert lementettem a linket, így kapásból oda vitt, VISZONT jött a meglepetés, mert az volt kiírva, h már nem szállít Magyarországra /Európába. de egyetlen nappal előtte még szállított, simán meg tudtam volna rendelni, ha nem tökölök. Hülye voltam, csak ugye elbizonytalanodtam.
És akkor a kérdés:
Mi ez az "expensive side" és "lower prices side" of Aliexpress?
Létezik, hogy ők ide Európába eleve a magasabb áru találatokat dobják csak fel, és az ilyen negyed-ötöd áron megvehető termékek üzletei csak Ázsiában jelennek meg?
Most már bánom, hogy felhívtam rá a figyelmüket azzal, hogy kérdezősködtem, de hát elég gyanúsnak tűnt, és ezek szerint alaptalanul, mert azóta is fogy és tényleg az eredeti termék, a gyártót is megkérdeztem azóta.
Nos, valaki tisztában van mindezzel?
Hogy tudok én a "lower prices side"-ra kerülni?
3
oké, akkor elmeséled, hogy működik ez?
amúgy nem az ÁFA! az ugyanúgy benne volt. valami másnak kell itt lennie.
értem én h Ázsiában szerényebb árak vannak, scak azt nem értem, hogy működik ez, hogy nálunk meg se jelenik az a kínálat.
Egyszerű a megoldás: hamisítvány a termék, és mivel nincs engedélye Európában forgalomba hozni, pont ezért nem is elérhető itteni vevők számára.
Törökországtól Kínáig mindenhol megtalálod ugyanezt.
Aliexpress árai változnak régiónként. Ezt az Ali tagadja a kezdetek óta, a valóságban kiporóbálod egy VPN-el, beállitod magad tadzsikisztánra és meglátod, hogy más lesz az ár...
Amúgy az is egy bevett trükközés, hogy egy termék alatt 2 terméket tölt fel mintha más szín, stb.. lenne. Ennek van sokszor létjogosultsága (egyszerű példa: horgász kapásjelző 2 db 30$, 2 db + távirányító szett 50$. stb..) De ezt sok eladó kihasználja úgy, hogy feltesz mondjuk egy drága fényépezőgépet és egybe vele egy lencsevédőt hozzá. A kamera 200$, a lencsevédő 15$, de azt helyezi elsőre, igy a listában te 15$ért fogod látni, közben meg 200...
6- nem nem, biztos h nem! már rendeltem korábban és nem volt hamisítvány, abszolút jó.
8- ez a VPN-es dolog érdekelne és tuti így is van, csak kérdés h nem tűnik fel nekik, h a szállítási cím tök más?
7- mindjárt keresem:
A, itteni viszonylatban ez a legolcsóbb találat a termékről:
B, és amibe véletzlen botlottam és ugyanúgy elérhető volt, de már átállítotak valamit, a link miatt találom csak meg, de 2 napja még simán rendelhettem volna:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!