Miért nem kapcsol be a gépem?
Üdv, sziasztok!
Elég régi build, tényleg iskolai használatra kisebb játékokra lenne egy leányzónak.
Egy régi Athlon procit cseréltem egy szintét régi de, hozzáképest bivalyerős processzorra fx8350.
Egy hozzávaló alaplap is került bele, a régi ugyanis nem támogatta ezt a procit.
Ramok maradtak, ssd táp minden egyéb maradt.
A gép ki/be kapcsol induláskor. Nem javult semmitől ezért teljesen újraraktam, már a google driveot akarta csinálni a windows. Végzett a telepítéssel, de mielőtt teljesen végzett volna kikapcsolt a gép. Azóta csak újraindulgat mint a legelején is.
Bios-ban felismeri a procit, jók a hőfokok, minden ramot lát, összes perifériát, tárhelyet.
Pendrive-ról telepítettem win10-et, átálítottam hogy ssd-ről induljon.
Ha bennehagytam a pendriveot, automatikusan arról bootolt, mintha nem lenne semmi más benne. Ezelőtt jó volt az ssd, egy sima 120gb-os kingston.
Nem vagyok egy óriasi agy hozzá, összerakni tudom, alap dolgokat megcsinálok de itt elvesztem sajnos.
Köszönöm ha tud valaki segíteni.
Mi az alaplap pontos típusa?
Lehet, hogy az alaplap nem jó, amit beleraktál. Nem mai csibe már, akármilyen nyavalyája lehet.
Első körben arra gondoltam, hogy lehet, biost kéne frissíteni a lapon. Az oké, hogy AM3+ támogatja az FX procikat és látja is a biosban de lehet, hogy ennek a procinak ebben az alaplapban egy újabb bios kéne. Úgyhogy nézd meg, hogy milyen van az alaplapban és nézd meg, hogy ennek az FX8350-nek melyik verzió kell. Aztán ha szükséges, frissítsd a legújabbra.
Most hirtelen ez jutott eszembe, aztán majd valaki mond még okosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!