Miért nem kapcsol be néha a gépem?
Konfig:
AMD Phenom II X4 905e (65 wattos)
Memória: 4x2 GB Corsair DDR3, de kipróbáltam 2x2 GB Patriottal is, és megkapom ugyanazt a hibát néha.
Videokártya: Radeon HD5870, de próbáltam Radeon HD5770el, és az integrált HD4200assal is, és ugyanúgy megkapom néha a hibát.
Tápegység: Corsair VS550, vadonatújan vettem régen, de már volt vele gondom régebben egy másik konfigban (régóta foglalkozom gépekkel)
SSD: Crucial 275GB, de a Hard Disk Sentinel szerint vannak benne hibás szektorok (9 hibás szektor, és 92%os az élete). Ez is volt másik konfigban, és ott nem volt ilyen problémám.
HDD: egy piszok lassú 160 gigás Samsung, de megpróbálhatom rátenni a Windowst, ha gondoljátok. Ez 100%-os, de életem leglassabb Sata 1 vinyója.
Probléma az, hogy néha bekapcsol a gépem, néha meg nem. Most sem tudom bekapcsolni, és mindig ki kell vennem többször is a videokártyát, Memóriákat, mire nagy nehezen vagy 10x restart után beindul. Már nagyon idegesít. PC fanboy vagyok, és úgy unalmamban építettem meg ezt a gépem a nyáron, de kiakaszt.
Alaplap egy karton dobozvan volt kb. 4 évig, ha ez segíthet nektek a problémán. Neve pedig Asus MA785TD-M EVO a legújabb Biossal.
Nem egyszerű a hiba, de én vagy alaplapra, vagy a tápegységre gyanakszom mivel régi házban élek, és ide nem lenne rossz minőségibb táp, de ilyen gépbe??? Nem éri meg...
Nem könnyű hiba, napok óta próbálkozom, és minden tippet szivesen meghallgatok nálam is okosabb emberektől. Köszi!!!
Ui: több gépem is van, de jelenleg ezzel van problémám.
Alaplap vagy CPU gond is lehet. Ha van másik lapba való procid, akkor próbáld ki (tápellátást figyelembevéve persze).
Próbálj meg esetleg egy BIOS resetet vagy csak szimplán kivenni a gomb elemet a lapból majd egy 5-10 perc múlva visszatérni. Leginkább akkor csináld meg ezt amikor lefagy és nem tudod semmivel elindítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!