Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PCX gépösszerakó?

PCX gépösszerakó?

Figyelt kérdés
Szerintetek megérős BIOS frissítést kérni még pluszba az összerakás mellé? Annyira nem értek hozzá.
szept. 27. 13:03
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

Amennyiben az alaplap nem támogatja a választott processzort alapból, akkor mindenképpen.

Egyéb esetben pedig nem árt. Otthon is elvégezhető de nem ajánlatos ha nem értesz hozzá.

szept. 27. 13:18
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

#1 Kérdező valszeg új PC-t rakatt össze, és tudomásom szerinte jelenleg nem lehet olyan épelméjű kombót újonnan venni amihez BIOS frissítés kell.

Én haverok között körbekérdeznék azért előtte. Hacsak nem olyan helyen laksz ahol nem ritkaság az áram kimaradás, akkor mindenképp vedd meg inkább a szolgáltatást.

szept. 27. 13:32
 3/9 anonim ***** válasza:
A BIOS frissítés a mai alaplapokon annyi, hogy kábellel csatlakoztatod a gépet a routerhez és a BIOS-ban rákattintasz a frissítés gombra. Ezért szerintem felesleges fizetni pluszban. Ha valami rejtélyes oknál fogva elsz@ródna mégis, akkor visszaküldöd, hogy hibás.
szept. 27. 13:35
 4/9 anonim ***** válasza:
#3-as meglepődnél rajta hogy laikusok mikre nem képesek, találkoztam már embernek akinek "nem akart bekapcsolódni a gépe" mert az ethernet kábelt a tápba akarta dugni (a tápkábelt meg nem tudom hova)
szept. 27. 13:37
 5/9 HakapiszikMatyi ***** válasza:

"ma 13:37"

Én ennél cifrábbal találkoztam.

Monitort vettek a géphez. Összekötötték, de nem ment. Elhívott a haverom, hogy nézzek rá. Hát...220-as tápkábel az nem volt a monitorhoz... :)

szept. 27. 14:17
 6/9 HakapiszikMatyi ***** válasza:

Az eredezi kérdésedre:

ha, a gép így tökéletesen működik, akkor felesleges. Ilyet hardver változás esetében kell tenni. Legtöbbször RAM, vagy Proci váltáskor jöhet elő.

szept. 27. 14:23
 7/9 anonim ***** válasza:

Intel 13 és 14. generációs processzorhoz szükséges lehet a bios frissítés, amivel orvosolták az instabilitási problémákat. Ez nemrég jött ki, így ha hónapok óta raktárban állt az alaplap, akkor még nem feltétlenül jutott el rá.

Ami miatt még szükséges lehet, az a legújabb processzorok támogatása, de legutoljára tavaly jelent meg új generáció. AMD-nál ez gyakoribb probléma szokott lenni, mert ők hosszabb ideig gyártanak adott socketre.

szept. 27. 15:26
 8/9 anonim ***** válasza:

#3: Ha nem támogatja a lap a processzort akkor el sem fog jutni a BIOS-ig. Ergo kelleni fog egy olyan processzor, amivel el tudja egyáltalán indítani a gépet és eljut a BIOS-ig.

Plusz ugye full laikusan azt gondolja az ember, hogy megjön az új gép, indítaná és ha a fenti eset van, akkor cumi. Ha jófejek az összerakáskor szólnak email-ben, hogy nem fog menni BIOS update nélkül a gép.

Most azt a pár ezret megéri az otthoni szenvedés helyett, ha tényleg nem ért hozzá, aki csinálná.

szept. 27. 15:34
 9/9 anonim ***** válasza:

#2 Ja rábök egy B450 Asus Tuf Gamingre (mert jól néz ki és olcsó) és egy 5700x3d-t is bekonfigol, mert az is nagyon gémer. Na az Bios frissítés nélkül az életben el nem indul. Pedig 100%-ban kompatibilis és jó.

De egy régi chipset-es LGA1700-ban sem moccan meg egy 14400f, hogy ne csak Ájemdézzünk.

szept. 27. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!