Mi számít retró számítógépnek?
Szerintem ezt mindenki másképp gondolja pont ezért lennék kíváncsi a ti véleményetekre
Én a Windows xp korszakot már retrónak tartom
Nincs egzakt definíciója.
A legtöbben 20 évet szoktak mondani (vagy konzol esetében 2 generációt).
Személyes véleményem szerint kb. a 486-Pentium korszak környéke az, ami egy PC-nél már valamilyen szinten retró.
Mondjuk az XP-korszak 10+ évig tartott, aminek az eleje már akár tekinthető retrónak is, de szerintem ez még inkább simán csak "régi".
De ahhoz szerintem kétség sem fér, hogy a '80-as évek mikrogépei (+ a '90-es évek Amigái) már egyértelműen a retró kategória.
Nálam minden retró, amit már nem szívesen használnék, de igazán az számít retrónak, ami a mai alapfelhasználásra se alkalmas, tehát lassú rajta a böngészés, office, filmek... i5 2. gen alatt...
Személyesen meg a W11 minimum igénye alatt minden 🤣
Amely PCbe csak 32 bites proci rakható az már retro. (a 16 bitesek is)
A PATA kábeles hdd-ket kezelő alaplapok is. (átalakító nélkül)
Ne viccelj már! P4 lapból bőven volt olyan, ami csak IDE volt és 32 bit és 2003 körüli. Az azért még nem retro.
A 486, P1 az retro.
Nem viccelek
és nem értek egyet veled. Bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!