Ez belépő kezdő gamer számítógépnek számít?
CPU: Intel Core i5 2400 @ 3.10GHz
RAM: 16,0GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz
Alaplap:Dell Inc. 06D7TR
GPU:4096MB ATI Radeon RX 460 Graphics (MSI)
238GB Netac SSD 256GB (SATA (SSD)) 40 °C
465GB Hitachi HDS721050CLA360 (SATA )
Ez lassan a retróhoz közelít. Annyi a szerencséje igazándiból, hogy az alapfunkciók, mint pl irodai szoftverek, internet, média gépigényei nem szálltak el az idő folyamán, így erre jó még. Játékokban kb 2018-ig jó, esetleg néhány újabb kisigényű játék is beleférhet.
12 éves a proci. Tehát na. Eljárt felette az idő.
Kezdő gép ma, az kb ryzen 2600 + GTX 1660
Ezhel úgy low grafikán elmegy minden játék.
Ha vennéd, akkor ne tedd, gyűjts hozzá. Ha van otthon, mert bratyó feldobta a szekrény tetejére, akkor kezdő "gémer"-nek jó.
Egy tisztességes irodai gép sok RAM-mal, és a maga korában egy szinte tűrhető "budget" videokártyával (GT1030 és a GTx1050) között vergődik valahol.
Tehát, ha ott van rá lehet próbálni a GTA-ra, CS-re, Valorantra. Meg hasonló kevésbé gépizzasztó címekre. De venni ilyet nem szabad.
Ez már egy retró gépnek számít, 2011 januárjában dobták piacra.
Ahhoz, hogy egy belépő szintű géped legyen, ami támogatja a Win.11-et, ahhoz alaplapot meg mást is kell vásárolnod a processzoron kívül.
Nem vagyok "gamer", de talán a proci-alaplap kérdésben tudok némi segítséget adni az induláshoz. :)
Ha rákeresel egy procira, akkor a foglalata lehet érdekes. A te gépednél:Processzor foglalat Intel Socket 1155
Tehát Intel 1155-ös alaplap kell hozzá. Az újonnan kiválasztott procinak megnézed a foglalatát.
Rá szűrsz az ilyen foglalatú alaplapokra, és megnézed a gyártó honlapján a "CPU support"-ot. A kiválasztott proci vagy benne van, vagy BIOS frissítéssel van benne, vagy nincs is a listában... Ez utolsó esetben tovább keresel alaplapot.
Videókártya PCIE csatlakozású, ami minden alaplapon van.GPU-t az alapján válassz, hogy milyen játékokra kellene. ( Ez húzós lesz árban sajnos.)
Egy Samsung, vagy Kingston SSD-t ajánlanék rendszernek, és nem egy ilyen "Netac" kategóriát. Háttértárnak? Attól függ, hogyan, hová telepíted a játékokat. Sebesség, vagy élettartam? Ezt döntsd el te. Amúgy ez a régi Hitachi, amid van, az még jó ideig működni fog. :)
Amire nagyon figyelj, az a TÁP!
A legfontosabb része a gépnek. Spórolhatsz bármi máson, de a táp legyen minőségi.
Nagyon rég óta nem játszom komoly játékokat, így nem én leszek az embered, de remélem hasznos volt, amit írtam. :)
Itt, az oldalon is találsz tippeket, ha beírod a keresőbe: Gamer pc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!