Mi a különbség az Intel és AMD CPU-k között?
Szoktam olvasni, hogy Intel inkább munkára jó, míg az AMD inkább játékra. De nem értem, hogy miért? Ha közel azonos teljesítményű processzorokat nézünk, akkor általában az AMD győz tesztekben. Ha az AMD erősebb, akkor munkára miért jobb mégis az Intel?
Másik dolog. Arra emlékszem, hogy anno az Athlon korszakban azért kellett lecserélnem az AMD alapú PC-met, mert a processzor nem támogatott valamilyen SSE bővítményt, amire az akkori Photoshopnak szüksége volt és így kénytelen voltam Intel-re váltani. Azóta is Intel vonalon mozgok és nem követtem le a piacot, hogy mi változott. Ilyen dolgokkal manapság is baja van az AMD-nek?
Ha hosszú távot nézünk, mondjuk egy 4-6 évet, akkor melyikre érdemes alapozni?
Az igaz, hogy AMD esetén ritkábban változik a foglalat, így sokkal több generációt is kiszolgál ugyanaz az alaplap?
"amikor az AMD elfüstölt egy leállt ventillátor vagy leesett hűtőborda miatt."
Ez nem igaz. A legendás Tom's Hardwarees elfüstölés korában még alaplapi védelem volt mindkét gyártónal.
Majd nézz rá az AMD piaci kapitalizációjára és vesd össze az intelével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!