Az I7 13700(K) és 14700(K) processzorok fogyasztása és hőtermelése között minimális különbség van?
A processzorok fogyasztása és hőtermelése ugyan az a 14700-ak elhanyagolhatóan magasabb értékeket produkálnak. A Non K modellek az OK kategóriába esnek. A K verziók pedig elég sokat kérnek mindenből, mondhatni eléggé kazánok. Én abban a Zalman hűtőben sem lennék biztos mert volt dolgom vele más gépébe és egy R9 5900X-et is elengedett 80 fokig ami szerintem nem melegszik annyira, legalábbis annyira biztos nem mint K modellek.
Hiába árulja a hűtőit a Zalman jó TDP értékekkel amikor általában nem tudják ezt betartani.
Egyébként az I7 14700-as modellek most tényleg csak akkor érik meg ha használtan betudod őket szerezni vagy komoly munkára kell. Mert az I7 14700 előre lépés munkában a 14600/13700-hoz képest. Viszont játékban bő 5%-al ha gyorsabb lesz. És újonnan jelenleg sokkal drágább mint a 13700-ak.
Az alaplap úgy látom 9 fázisú vrm-el rendelkezik ami már pont bele esik abba a kategóriába, hogy rendben van. Szerintem már a K processzorokat is lefogja tudni kezelni. De ezeknél a modelleknél jóval többet is fogyasztanak. A 13700K és KF modellek viszont 5-10 ezerrel olcsóbbak mint a nem K modellek. Viszont ezeknél készülj fel, hogy játék közben fel mehetnek ám 200W fölé is. 60-80w fogyasztással feljebb is akár mint a simák. És ebben az alaplapban úgysem tudod húzni őket 200MHz lesz a különbség közöttük. És egy húzott 13700K sem nagyon tenne hozzá az fps-hez. Játékhoz az sem szükséges, mert akkor fogyasztana csak igazán sokat. De a Power Limitet lockot letudod venni ezzel a lappal is.
A Raptor procik brutálisan melegednek, ahogy #2 írta akár 100W-al többet is berántanak, ha úgy van. És általában úgy van.
A hűtő 150W TDP-ig ajánlott, ez 250W throttlingolni fog mint állat.
Léghűtés:
vagy egy 360-as AIO kell rá.
A lap szerintem elbírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!