Hogyan tudnám egy régi PC-re telepíteni a linuxot úgy, hogy a gépen nincs internet kapcsolat?
Látom, nem nagyon értesz a számítástechnikához.
Pár dolgot javasolnék:
1. pucold ki a gépet, pl. ha a processzornál a ventilátort kipucolod, sokkal könnyebben adja le a hőt, és a proci gyorsabban tud dolgozni. (Mondanám azt is, hogy a processzort szedd le, töröld le a régi pasztát, és pasztázd újra, de ha egyáltalán nem értesz hozzá, és bizonytalan vagy, akkor ezt inkább hagyd ki)
2. cseréld le a HDD-t SSD-re ez iszonyatosan megnöveli a gép összteljesítményét, mert általában az a leggyengébb láncszem.
3. minimum 4 GB vagy több RAM-ot tegyél bele.
Ennnyit a vasról, amiről eddig egy szó sem esett.
4. Nézd meg, hogy a processzorod hány bites! Ha csak 32 bites (XP-nél ez simán lehetséges) akkor jelenlegi Ubuntu már nem jöhet szóba, talán van azonban még olyan Linux-disztro, ami még mindig támogatja azt, ha mást nem, egy korábbi változatot érdemes választani.
SSD-re telepítsd fel az Ubuntut vagy másik gépre csatlakoztatva, vagy DVD-n, pendrive-on, ahogy írtam.
Vigyázz, hogy az asztalit és ne a szerver-verziót töltsd le. :)
22
Ott nem szabad semmit választani. Azt bezárod és a előzőleg mutatott módon a filekezelővel kiírod az iso-t.
Úú köszi, így már működik :DD
Ja már értem, mert amikor feldobja azt az ablakot, akkor már eleve ír rá amikor kiválasztom hogy milyen típusú adathordozóként akarom használni?
DVD-re fel fog férni ?
Már nagyon régóta pendrive-ra írom ki a telepíteni valókat.
Egy DVD 4.7 GB.
Nem tudok olyan Linux telepítőről, ami ennél több helyet foglalna. A legtöbb még a 4 GB -ot sem éri el.
Ja igen, bőven fölfért a telepítő a lemezre.
Egyébként úgy fel tud menni a telepítő a merevlemezre, hogy előtte nem töröltem ki a windowst a gépről, meg rajta vannak még az előző tulaj fájljai?
Most olvastam ilyeneket hogy az ubuntu alapból ki fogja törölni az előző operációs rendszert, és minden fájlt ami addig rajta volt a gépen, bár ez nem tudom hogy az újabb vagy a régebbi verziókra vonatkozik-e?
Igen, itt nem szabad választani semmit: [link] ha lemezképet (ISO filet) akarsz kiírni.
Az első valóban olyanná formázza mint a pendrive még a sima DVD+R lemezt is többször írható olvasható törölhetők átnevezhetők a fileok mint egy pendriveon, de nem bootolható. Csak lassabban adja ki. Az R végűek pedig 4,3GB írás után betelnek, az RW végűek nem.
A második választás hasonlít a régi multisession lemezhez, de mivel UDF filerendszert használ ISO9660 helyett ezért az asztali DVD lejátszók nem ismerik fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!