Hogyan tudnám egy régi PC-re telepíteni a linuxot úgy, hogy a gépen nincs internet kapcsolat?
Figyelt kérdés
Csak olyan tutorialt találtam a neten, ahol úgy telepítik hogy a gépnek van internet kapcsolata, viszont az enyémen nincs internet, és csak üres dvd-k állnak rendelkezésemre. Ja egyébként a gépen windows XP van ha az számít valamit..máj. 19. 17:28
11/33 anonim válasza:
Windowsban ha az ISO fájlt ráhúzod a DVD-re, akkor csak előkészíti írásra. Ez után jobb klikk a DVD meghajtóra a fájlkezelőben és kattints a Lemezírásra.
Windows 10-ben legalább is így van, XP-re nem emlékszem, mert kb. 10 éve használtam legutoljára.
13/33 A kérdező kommentje:
Nekem nem működik, ha rámásolom a dvd-re az iso fájlt, akkor nem tudom utána ráírni, mert amikor rámegyek hogy lemezkép írása, akkor kidobja a lemezt az olvasóból, és azt írja ki hogy "nem található lemez a cd íróban, helyezzen be egy üres írható lemezt" habár rohadtul üres, és vadiúj a dvd amit beraktam. Megpróbáltam már úgy is, hogy a letöltés mappából egyből ráírni, de akkor is ugyanígy kidobja a dvd-t.
máj. 20. 11:50
14/33 anonim válasza:
Érdekes... Sima DVD-R lemez? Ha Windows XP van azon a gépen, akkor gondolom, hogy nem egy mai darab. Tud a benne lévő optikai meghajtó DVD-ket is írni?
Egyébként melyik Linuxot próbáltad?
Próbáld kiírni PenDrivera Rufusszal.
15/33 A kérdező kommentje:
Ez az utolsó 32 bites ubuntu verzió -
Ubuntu 16.04.6- desktop-i386
máj. 20. 12:18
16/33 anonim válasza:
Milyen gépre akarsz Ubuntut telepíteni és mire használnák azt a gépet?
17/33 anonim válasza:
Szerezz be noname dvd lemezeket vagy régebbieket, az újabbak valami írás vagy másolás védelemmel vannak ellátva, nekem is elrontotta az írást. Beszereztem más gyártótól lemezt, úgy már müködött. Maxell-t, Sony-t ne vegyél.
18/33 A kérdező kommentje:
Sima intel asztali gépre, nekem kell csak simán hétköznapi felhasználásra. Jelenleg win xp van rajta, de az előző tulajtól rengeteg felesleges dolog van rajta, meg egy kicsit lassú is
máj. 20. 12:30
19/33 anonim válasza:
Milyen sima intel asztali gépre? Processzor? RAM?
Milyen hétköznapi felhasználásra? Office, netezés,youtube stb?
20/33 anonim válasza:
Ha már előzőleg volt valami írva arra a dvd-re (akár véletlenül, akár megszakítva) akkor már nem lehet ráírni az iso-t, ki fogja adni ahogy láttad. Tegyél be üres lemezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!