Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudnám egy régi PC-re...

Hogyan tudnám egy régi PC-re telepíteni a linuxot úgy, hogy a gépen nincs internet kapcsolat?

Figyelt kérdés
Csak olyan tutorialt találtam a neten, ahol úgy telepítik hogy a gépnek van internet kapcsolata, viszont az enyémen nincs internet, és csak üres dvd-k állnak rendelkezésemre. Ja egyébként a gépen windows XP van ha az számít valamit..

máj. 19. 17:28
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%

Csinálsz egy telepítőlemezt és feltelepíted lemezről...

Ha nincs erre lehetőséged akkor megkéred valamelyik ismerősöd, hogy csináljon neked egy telepítőlemezt vagy ha a gép alkalmas USB bootolásra akkor pendriveot.

máj. 19. 17:31
 2/33 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
31%

mashogy hogy akarnad a linux telepitot megszerezni ha nem netrol?

boltbol megvenned vagy hogy?

valakinel akkor is neten keresztul jutott el amig kiirtak dvd re linuxot

illetve valahogy van neted ha ide tudsz irni, korlatozott adatforgalmu?

máj. 19. 17:44
 3/33 A kérdező kommentje:
Telóról írok
máj. 19. 17:52
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

Több lehetőség is van.

1. Kiveszed a meghajtót, és máshol egy másik képhez/gépbe csatlakoztatod, és úgy telepíted, frissíted, aztán visszateszed. (Igen, így is működik.)

2. Pendrivera vagy DVD-re telepítőlemezt készítesz, és arról telepíted.

máj. 19. 20:07
 5/33 anonim ***** válasza:
Win7 is már olyan volt, hogy neten ellenörzi vissza a kulcsot. Persze erre is vannak hackek, át kell bütykölni a beállításokat, és még serialt se kér. Én XP-t és Win 7-et használok, de azt vettem észre, hogy már egyre ritkábban megyek fel a netre, kb. heti 2x, ha van szabadidöm többnyire csak zenét szerkesztek a gépen vagy játszok. Telefonon meg elolvasom a híreket, meg ide válaszolgatok, ennyi pont elég.
máj. 19. 21:13
 6/33 A kérdező kommentje:
Értem. Most eljutottam odáig egy youtube tutorial alapján, hogy letöltöttem az iso fájlt ami kellett nekem, és van itt egy ilyen unetbootin nevű program amivel a pendrive-ra kéne feltelepítenem ezt az iso-t, viszont amikor bemegyek a progiba, akkor nem dobja ki a D-meghajtót ahol a DVD-m van. Egyszerűen csak húzzam rá az iso fájlt a dvd-re, és kész? A netbooting-os progi akkor nekem nem is kellett?
máj. 19. 21:22
 7/33 A kérdező kommentje:
Ha csak simán ráhúzom az iso fájlt a dvd-re az úgy elvileg jó, nem? A netbootingos progira csak azért volt szükség, mert az arra való hogy ezt az iso fájt usb-re lehessen írni, mert eredetileg ez a formátum dvd-k nek és cd-k nek készült?
máj. 19. 21:29
 8/33 anonim ***** válasza:
45%
Ha csak telefonod van akkor tudsz hívni házhoz egy pc szervizest... :)
máj. 19. 21:41
 9/33 anonim ***** válasza:
Nem tudom, linuxot soha nem használtam, csak Windowst. Nekem még úgy se lett jó, ha iso-t írtam ki. Nem írta rá a bootsectort, nem lett bootolható. Dvd másolással lehet bootolhatót csinálni.
máj. 19. 21:59
 10/33 anonim ***** válasza:

Az Ubuntu oldalon szivesen segitenek.

[link]

máj. 19. 23:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!