Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért kap kékhalált a gép ha...

Miért kap kékhalált a gép ha túl sokáig van bekapcsolva?

Figyelt kérdés

váratlan kékhalál win10 alatt, majd újaindulás, eseménynaplóból nem tudok mit kihámozni. Esemény 41 Kernel-Power A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.

tavaly októberben jelentkezett utoljára, utána jó darabig semmi. majd megjelent idén januárban 3 alkalommal, március alatt egyszer, áprilisban kétszer, az utolsó pedig most május hatodikán. ez a konfig 2013-ban lett összerakva, azóta cseréltem már egyszer az elromlott ramokat valamikor 17 körül talán most is az lehet? vagyis akkor az alaplap rontja el? 0-24-ben megy a gép, de semmi megerőltető nem történik rajta

2024. máj. 9. 00:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Ilyenkor mielőtt elkezd az ember sakkozni, a legelső egy újrahúzás szerintem. (vagy régebbi állapotra visszaállítás)

Aztán jöhet a sakkozás. Érdemes mindent megigazítani, ha tudsz kölcsönbe tápot, azzal próbálni.

2024. máj. 9. 06:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Ránéznék a tápra is. Lehet, hogy az készül megadni magát. Ha 13 óta megy, az már nagyon hosszú idő.
2024. máj. 9. 07:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Azért is érdemes lehet tápot cserélni, mert idővel lecsökken a hatásfoka, azaz több áramot vesz fel, ami nagyobb fogyasztást eredményez, ilyen helyekre érdemes jó hatásfokú tápot rakni és időnként ránézni.
2024. máj. 9. 07:58
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, egy FSP hexa 500-asom van, azt valamikor jónak mondták. néhány havonta biciklipumpával azt is átfújkálom mikor a gép belsejét portalanítom
2024. máj. 9. 09:26
 5/5 anonim ***** válasza:
A kernel power hiba arra utal, hogy nem kap elég áramot a rendszer időnként, ez a legvalószínűbb. Nálam akkor jött elő, amikor egy plusz SSD-t és egy diszket raktam be a meglévők mellé. Kidobáltam a felesleges "fogyasztókat" és azóta nincs ilyen. Persze ha kellettek volna bele, akkor a tápcsere lett volna a megoldás.
2024. máj. 9. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!