Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elemes optikai egér sokat...

Elemes optikai egér sokat fogyaszt, ha éjszakára bekapcsolva marad? (2 db AAA ceruzaelem van benne)

Figyelt kérdés

Ideiglenesen használjuk ezt az egeret, mert a vezetékes egeret úgy leejtettem, hogy eltört és használhatatlan. Már ki is néztem helyette egy másikat, de csak pár hát múlva tudok elmenni oda, ahol árulják. Addig is használunk egy elemeset.

Csakhogy sokszor elfelejtem kikapcsolni és a tesóm veszekszik velem... (Nem elég, hogy egyet összetörtem, az elemmel is pazarlok...)

Igazából tényleg sokat jelent, ha elfelejtem kikapcsolni, és mozdulatlanul ott áll készenlétben a kikapcsolt laptop mellett? Mármint SOKAT MERÜL egy éjszaka alatt?

Az a baj, hogy csak akkor látom, hogy bekapcsolva van, ha megemelem. Ha kikapcsolom a laptopot és rögtön nem jut eszembe az egeret is kikapcsolni, akkor rendre elfelejtem. :(

#elem #egér #fogyaztása
2022. jan. 11. 08:47
 1/6 anonim ***** válasza:
56%

wtf...

sosem kapcsoltam ki az egeret, és sokáig bírja az elemmel (igaz, tölthető). a laptopot szoktam kikapcsolni csak. szerintem fölösleges ezzel szórakozni, az órából se veszem ki az elemet, ha épp nem érdekel mennyi az idő, vagy a tvt sem húzom ki a konnektorból ha nem nézem... pedig minimálisan az is fogyaszthat, és a távirányítóból se szedem ki ha nem használom épp.

nem hinném hogy észrevehetően változna az elem élettartama az egér kapcsolgatásával.

2022. jan. 11. 09:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Ja, hát nem kell kivenni. Kapcsoló van rajta! :)
2022. jan. 11. 09:24
 3/6 anonim ***** válasza:
72%
tudom, az enyémen is van. de ha nem használod, nem merül, ahogy a távirányító sem. fölösleges h.lyeségnek tartom ki-be kapcsolgatni
2022. jan. 11. 10:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Normális márka (Logitech, A4Tech, Razer) esetén nyugodtan bekapcsolva maradhat. Én az enyémben évente cserélek elemet. Gagyi márka lehet, hogy leszívja hamar.
2022. jan. 11. 10:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem kapcsolgattam egyik egeremet sem. Gagyi elemmel is legalább félévig bírták. A legtöbb vezetéknélküli egér ráadásul standby üzemmódba kapcsolja magát alapból is, ha nincsen mozgatva pár percig. Szóval végképp kb ugyan az, mintha kikapcsolnád.
2022. jan. 11. 11:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem irodában 2 és fél éve ugyan az az elem van benne, sose volt alul kikapcsolva (mondjuk nem is gaymer egér csillámf**zláma LEDdel).
2022. jan. 11. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!