Veszélyes éjszakára bekapcsolva hagyni a számítógépet?
Nekem epp 43 napja megy a gepem es ez volt a tendencia az elmult ~10 evben is.
Ha normalis tapot es (villamos)halozati eszkozoket hasznalsz, akkor egyaltalan nem veszelyes.
Nekem legalább öt éve megy folyamatosan. Úgy van beállítva hogy áramszünet után újrainduljon. Még senkit nem akart megtámadni.
Viharkár esetén a biztosítóm fizet.
Ha jön a vihar, TV-t, antennát, számítógépet, hifit, stb. mindíg kihúzom.
Igen. Meg fog nőni a havi villanyszámlád.
Ez azt jelenti hogy miattad kell egy fával többet kivágni a hőerőművekhez, és miattad nő a globális felmelegedés...
Köszönöm a válaszokat!
#5 Már vettem egy ilyen túlfeszültség védős elosztót. Elméletileg ez megvédi majd a gépet a problémáktól?
Felejtsd el a túlfesz védős elosztót.
Most tanultunk róla villanyszerelői szakon, bizonyos szinten véd de akkor kell a főelosztóba is legalább egy B+C (új szabály szerint 1+2) osztályos túlfeszültség levezető.
Na most itt jön az érdekes része hogyha számadatot nézel akkor a szolgáltatói túlfeszültség védők azok 8000V-ig hivatalosak, a B osztályos 4000V-ig, a C osztály 2500V-ig, a dugaljak mögötti (ez található abban a hosszabbítós elosztóban is) D osztályos pedig 1500V-ig hivatalos.
Becslések szerint pedig ami elfordul nálunk túlfeszültség az országban erős viharok esetén azok MINIMUM 20000V-ot jelentenek.
Szóval kb lelki megnyugtasásra jó ez a dolog és van hogy működik de számokból ítélve olyan mintha a halottnak csókot adnánk.
És mint mondtam maga a túlfesz védős elosztó önmagában semmit nem ér ha nincs a főelosztóba szerelve a B és a C vagy B+C osztályos kombinált levezető. Arról nem beszélve, hogyha nincs normális földelés kialakítva akkor nincs hová elvezesse a feszkót a kütyü így csak kidobott pénz az egész.
-----
Magának a gépnek nem lesz baja ha folyamatosan megy, nálam volt olyan hogy 2 hónap után volt csak kikapcsolva.
Max a villanyszámla emelkedik egy "kicsit" (kinek mi a kicsi).
A TV-t is bekapcsolva hagyhatod éjjel-nappal, az se fogyaszt többet (legfeljebb lenémítod).
A világítást is a szobákban, az még kevesebbet fogyaszt, sőt már villanykapcsolók sem kellenek. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!