Windows 95 floppy hiány?
Gyorsan rákeresve nálam ez az első Google találat:
Kicsomagoltam, VirtualBox-ban létrehoztam egy új, Win95-ös virtuális gépet, majd először a BOOTDISK.IMG fájlt kiválasztottam a floppy meghajtóba és követtem lépéseket, amikor kérte hogy tegyem be a következő floppy-t, akkor kiválasztottam a floppy meghajtóba a következőt. (alul a floppy ikonján jobbegérgomb > lemezkép kiválasztás)
Megj.: Alapértelmezetten a jobb CTRL gombbal tudod "kihozni" az egérmutatót a virtuális gépből, ha "elfogja".
Bár lehet, hogy inkább CD-ről telepíteném, mert pár másodpercenként kellett cserélgetni a floppy lemezeket...
Ha netán valódi lemezekre szeretnéd kiírni, akkor szerintem felejtsd el. Emlékeim szerint a Win95 telepítő lemezei 1,8 MB-ra felformázott lemezek voltak, szerintem ma nincs az a program, amivel ezeket kezelni tudnád. Annak idején is elég macerás volt lemásolni az eredeti lemezekről, ma jó eséllyel nem is tudnád felírni fizikai lemezekre.
Ha van rá lehetőséged, mindenképp inkább CD-ről telepíts.
Fizikai gép? vagy virtuális?
Mi is a probléma? Nincs CD-d? Nincs floppyd?
Privátban nincs válasz.
Ha nagyon profi akarsz lenni így csinálod:
- win95 iso-n duplaklikk: felcsatolódik win10 alatt új meghajtóként.
- CD író progival ráhúzod az új meghajtó tartalmát az írandó részre (adatlemez írása)
- menüben beállítod hogy bootolható lemez írása, és megadod az 1,44-es boot floppy .img állományt.
- megírod a lemezt (lehet nem fog elsőre minden stimmelni)
- a bebootolt cd-ről elindítod a setup.exe filet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!