Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire érné meg leváltani a...

Mennyire érné meg leváltani a mostani lga 1155 Intel I5 2310 fél konfigomat erre a belépő szintű Ryzenre?

Figyelt kérdés

Most pillanatnyilag ezzel nem az lenne a fő célom, hogy lényeges teljesítmény növekedést érjek el mivel erre nincs meg a keretem. Szimplán ezt most csak az alaplap és az AM4 fejleszthetősége miatt kapom meg, nem várok nagy fejlődést mondták, hogy a Ryzen 5 1500 amivel kinéztem a gépet az gyorsabb lehet min 18%-al valaki szerint 40-50%-al. Van Gigabyte K B350 alaplap is Ryzen 3 1200-1300X procival ahogy néztem inkább ezek vernek rá az enyémre 15-20%-ot. És ideiglenesen ezek is elegendőek lennének. De ezeket azért nem vállalom be mert ha váltok még így kezdésnek is legyen már minimum 8 szálas az processzor. Gondolom az RTX 3060 mellé a Ryzen 5 1500X is elég kevés meg ebbe a lapba húzni sem tudom a processzort. De mint mondtam most egyenlőre nem is az az első cél. Ezt akarom így megvenni, majd később valamikor tervezel venni egy Ryzen 5600 vagy 5700-as processzort. Ha a keretem engedni fogja majd, ha nem akkor egy 5500-at. Meg persze az, hogy a Cooler Master Elite V3 400W tápom mennyit fog engedni. Mert azt mondják az 5600-as Ryzenre, hogy takarékos. De itt mégis belekóstolt játék alatt a 90-95w fogyasztásba játék közbe. Kihasználtsága sem 100% volt. A nem X modellt mondom most ráadásul. Az Intel sokkal takarékosabb lenne a 12400. Az I5 2310 pedig az 95w procinak van hirdetve mégis megáll a fogyasztása 55w-nál.

[link]

És egy ugyanolyan ram modult azért, hogy meglegyen majd a 32gb ram a gépben. Afox 1Tb 2.5 SSD gondolom kompatibilis ezzel az alaplappal is?!

[link]

[link]

2024. jan. 14. 17:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"De Hardwere unboxedék is."

Stewe Walton már 20 éve az iparban dolgozik ( Techspot ) és egyetlen egy kamu tesztet sem tudtok mutatni tőle az elmúlt 20 évből.

A TPUnak már sikerült olyan tetsztet csinálnia pár éve, ami akkora felháborodást váltott ki hogy kénytelenek voltak újramérni és kiderült, hogy...

"Nvidia kártyák kicsit erősebbnek szoktak kijönni mint úgy átlagban"

Ez erősen mérésfüggő, de a TPU részletezi a mérési eljárást, ahogy a Techspot/HUB is, vagy ahogy teszi a prohardver is.

Az Anandtech nagyon régi motoros és ők nem csak a konzumer vonalon mérnek,ott sem tartom valószínűnek hogy tudnál mutatni akárcsak egy tesztet is ahol a mérés teljesen valótlan eredményeket produkált volna.

Azon szoktak vitatkozni, hogy melyik mérési mód az elfogadhatóbb, pl a prohardvert évek óta éri az a kritika hogy csak modern Vulkan/DX12 játékokat mérnek így erősen az AMD felé lejt a pálya, miközben a világ 3/4-es még DX11-en game-elt - Abu pedig oldalakon át mentegetőzött.

A TPU sokáig a másik végletet képviselte és teljesen modern hardverral mértek 720pn CPU limitet ( ami legyünk őszinték tök értelmetlen ), a videókártyákat pedig inkább a népszerűbb DX11-en nyúzták ami az nvidiának kedvezett.

Itt egyedül az összefoglaló táblázat eredménye torzíthat a DX11/Vulkan/DX12 mintavételének arányában ide vagy oda, de az egyedi játéktesztek mérései pontosak és összevethetőek. Simán előfordulhat, hogy a te 5 kedvenc játékodban az AMD jót megy, miközben a 20 játék összesített eredményében meg lemarad..

A HUB a procikat CPU limiten méri, a videókártyákat GPU limiten natív felbontáson majd külön mérik az RT-t és a DLSSt/FSRt. Itt mit tudsz elcsalni?

Én biztos vagyok benne hogy nem tudok mutatni egyetlen egy "kamu" HUB/Techspot/TPU/Anandtech benchmarkot sem. Olyat sem nagyon fogtok mutatni, ahol egymásnak ellentmondó eredményeket produkálna egy-egy cégen belül, mint ahogy a két linkelt testing games videóban is látható :)

"Mikor az egyik játékban egy xx60 nvidia kártya jobban teljesített mint az xx70"

Ilyenre én is emlékszem, csak én nem a Guru3D-től. Az RTX3060 1440p-ben és 4K bekapcsolt RT mellett néhány esetben hozta az RTX3070 teljesítményét, mivel a 3070 simán kifutott a 8GB VRAMból, míg a 3060-on ott figyelt a 12GB :)

2024. jan. 15. 01:23
 12/12 anonim ***** válasza:
2024. jan. 15. 01:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!