BootDevice not found. Mi lehet a baj?
Egy használaton kívüli laptopra szeretnék linuxot telepíteni. Windows-t használok de ki szeretném próbálni a linuxot, illetve torrent miatt nem bánom ha megy egész éjszaka, úgyis rossz az akkuja.
Letöltöttem a legújabb linux képfájljait, rufussal ráhúztam a pendrive-ra bebootolt róla, semmi probléma nem volt, letelpítette a hdd-re a os-t majd újra kellett indítani.
Újraindult és a linux logo alatt kiírta, hogy távolítsam el a telepítőt és nyomjak entert, ezt csináltam és a következő hibaüzit kapom:
„BootDevice Not Found
Please install an operating system on your hard disk.
Hard Disk - (3F0)”
Próbáltam úgy is, hogy nem bíztam rá a programra, hogy hozza létre a partíciókat, én partícionáltam lapozófájlt, rendszerpartíciót…, de ugyan ez.
Mit csinálok rosszul vagy mi lehet a baj?
Olvastam, hogy a biost kell alapra tenni, tudni illik ezelőtt egy NAS program volt a laposon. Azt hiszem az is linux vagy Ubuntu alapú volt.
Az kavarhatott valamit?
Előre is köszönöm!
Médiába volt… elég bonyolult így elsőre…
Köszönöm.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!