Lenne értelme a Floppy visszahozásának az informatikai életbe?
Ha ismét lenne floppy meghajtó az új laptopokban.
Ha egy cég bevállalná, hogy legyárt néhány floppy meghajtót tartalmazó gépet.
A retro feeling mennyire jönne be az embereknek?
A floppyn kicsi a tárhely, lassú és megbízhatatlan.
Zip drive-nál a tárhely még mindig nem nagy, viszont szintén lassú és nem túl megbízható.
Az optikai lemezek nagyok, sérülékenyek, lassú őket írni, bajos hozzáírni/újtaírni.
Már a pendriveok sem olyan kelendőek, mert a hálózati/vezetéknélküli megoldások gyorsak és megbízhatók.
"Az optikai lemezek nagyok"
De vékonyabb mint egy pendive, berakható könyvbe, sima postai borítékba, iratfűzőbe.
"bajos hozzáírni/újtaírni"
Nem bajos. A DVD+RW pont úgy használható mint egy pendrive. Winben formázáskor is "..mint egy pendrive" néven céloz rá. Még a DVD+R DL lemezeken is lecserélhetők /átrendezhetők /átnevezhetők /törölhetők egyes fileok a többi file meghagyása mellett.
A pendrive nagyon vékony, csak jellemzően nagy műanyag tokba teszik, hogy ne vesszen el. Egyébként kapható kicsi vékony pendrive is. Már kapható volt 10 éve is, és a kapacitása se kisebb emiatt.
A DVD egy rakás szar. 100x lassabban olvasható mint a pendrive és sokkal sérülékenyebb. Most volt párom CT-n. A kiírt DVD-t alig tudta olvasni a gép. Ótvar.
Látszik, hogy nem értesz hozzá 22-es.
USB-A dugó vastagsága: 4,5mm
DVD lemez: 1,2mm
A pendrive ennél vékonyabb nem lehet, a dvd ennek töredéke.
Ótvar géped van, ez következik belőle.
Látszik, hogy nem értesz hozzá 23-as.
#24-es, attól, hogy papagáj módra ismételsz, még nem lesz igaz. Továbbra is te vagy aki ostobaságokat ír.
Az usb rész csak egy vékony lapka, nem kell hozzá keret. Alig vastagabb mint egy DVD. Itt van mellettem pont egy ilyen pendrive.
Lehet, hogy a DVD 2-3mm-el vékonyabb nála. Ha neked ez mérvadó, akkor egészségedre :D Amúgy nem írtam, hogy a DVD a vastagabb, csak azt, hogy vannak nagyon vékony pendrivek is.
De ha már ennyire a faxméregetés útjára léptünk, akkor jelezném, hogy egy DVD egy nagy kör, miközben a 2-3mm-el vastagabb pendrivem kb köröm méretű. Én elteszek zsebbe több TB-t is, te is tedd ezt a DVD-ddel.
A gép amiben néztem, valóban nem izomgép, amire nincs is szükség, mert nem computing kell a dvd beolvasáshoz.
A 700e-s gépemben speciel DVD olvasó sincs, sőt a korábbi 400e-s 5 évesben se volt. Annyira nincs rá szükség.
A topik a Floppy (vagy más retro) adathordozóról szól.
Én sem hozakodok elő azzal hogy a pendrive vacak elavult lassú az nvme ssdkhez képest.
A Floppy vastagsága egyébként 3,4mm amihez képest a szintén retro DVD vékonyabb, az usb vastagabb. A szélesség vagy a lassúságról csak te beszéltél, mindenki tudja hogy retro eszköztől nem várható ssd sebesség.
Minden eszközt a maga helyén kell kezelni, amire a legjobb. Nem úgy általánosítva hogy ez jobb mint az. Én felsoroltam az előnyeit, de tudomásul kell venni a hátrányait is. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!