Van értelme lehűteni a gépet?
Kikapcsolás előtt van értelme picit visszahűteni a gépet? Én mindig szoktam hagyni játék után hadd hűljön minden vissza a 30-40 közötti tartományba, általában 5 perc kényelmesen elég.
Ma ismerőssel játszottunk, aztán kitaláltuk menjünk el egyet kajálni, aztán mondtam várjunk pár percet hadd hüljön picit mielőtt kikapcsolom.
Szerinte totál felesleges a dolog, simán ki lehet kapcsolni azonnal játék után.
Melyik oldalt van az igazság, ha van?
Mit varsz a lassu visszahutestol?
Nem turbo ez hogy patyolgatni kelljen meg tartani az olaj keringeset hogy ne suljon be. Kikapcsolod, kb. 2 percen belul szobahomersekleten van minden, teljesen ertelmetlen a hutesi szertartas.
Ha rávársz kikapcsolás előtt, akkor gyorsabban hül pont, mivel mennek a ventik és aktív hűtésed van. Ha kirántod a falból vagy lekapcsolod, pont akkor hül lassabban, mert akkor passzív hűtésed van csak.
Anyagfáradás szempontjából van jelentősége, de ez nem akkora, hogy értelmes mértékben meghosszabbítsa a komponenseid élettartamát.
Ártani nem ártassz vele, de tökmindegy, hogy vársz vagy kikapcsolod rögtön a géped.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!