A Ryzen processzoroknál melyik processzor és alaplap szériánál volt értelme 3333mhz-nél gyorsabb ramokat tenni?
Valami olyasmi van, hogy ha szinkronban van a memória az infinity fabric és a mem.vezérlő, akkor a legjobb a teljesítmény. 3000 szériánál már 1800-1900 mhz-en is lehetett, tehát 3600-3800 mhz memóriákkal működnek a legjobban, 1:1:1 szinkronban
(DDR memóriáknál az effektív sebességet szokták ráírni, amit manapság egyre szélesebb körben Mt/s-ként (megatranszfer/s) jelölnek, hiszen a valós órajel az a fele az értéknek. A ráért szám úgymond hazugság, egyszerűen annyit jelent, hogy a frekvencia színuszgörbéjének le és félszálló ágán is végez műveletet. Tehát 1800 mhz frekvencián 3600 mt/s műveletet végez. Valami eltévedt anno a marketingben, és ezt sajnos tévesen mindmáig 3600 mhz-nek írjuk. Tehát kalkulálj ezzel, hogy a valós memóriafrekvencia az a sebességnek a fele.)
5000 száriánál már talán 2000 mhz is lehet az infinity fabric? Nem tudom, nem követtem már, mert intelre váltottam. Szóval akkor 4000 mhz memória is mehet mellé.
Szóval ilyen 3-5% előnyt is ki tudnak mutatni egyes mérések, ha így szinkronban vannak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!