Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Intel processzoroknál a 2...

Az Intel processzoroknál a 2 és 7. Gennél volt olyan generáció ahol látható fejlődés volt meg figyelhető?

Figyelt kérdés
Ugye a második és harmadik generáció szinte ugyanaz, volt közöttük kb 2-3% különbség. A hatodik és hetedik generáció megint csak ugyanez volt. Talán a Haswell hozott értelmes fejlődés az Ivy Bridgehez képest, esetleg még a Broadwell a Haswellhez képest. Ezek még kisebb gamer gépekben használhatóak még most is. De ez volt olyan mértékű fejlődés mint amit pl a nyolcadik generáció hozott a hetedikhez képest vagy a Rocket Lake a Comethez képest? Nem értem az Intel miért csinálta azt régen, hogy 1-2 évet várt az új processzorra az ember és nem, hogy magban nem adtak többet de teljesítményben sem. Az AMD ezt megcsinálta az elején az a második generációval. De ők ekkor még csak tanulták, hogyan csináljanak normális procit. De utána kiadták a Zen 2-öt és az elérte már az 9-10 Gen Intelek szintjét. Nagyobb Gamer gépekbe is jók még most is kis túlzással a Ryzen 3-ak is. És ezt követik is az új processzorokkal is. Mondjuk mostmár az Intel is kezdi meg emberelni magát a Rocket Lake óta. De az új Raptor Lake processzorok eléggé melegedős, fogyasztó kazánok lettek.

2023. márc. 20. 19:01
 1/2 anonim ***** válasza:

"Nem értem az Intel miért csinálta azt régen"

Mert a zemberek megvették így is, akkor minek erőltette volna meg magát? Az AMD alig volt akkoriban konkurens.

"az új Raptor Lake processzorok eléggé melegedős, fogyasztó kazánok lettek"

Levegővel még mindig nem fog működni. Nekem i7-13700KF van, maxra járatva sem fogyasztott többet 100W-nál. Böngészés közben 15-30W között kér.

Maghőmérséklet meg 100%-on sem kúszott feljebb 65 foknál AIO hűtővel.

2023. márc. 20. 19:13
 2/2 anonim ***** válasza:

Pénzért. Az Apple miért adja ki minden évben szinte ugynazt a telefont az előző generáció már amúgy is irreális áránál még drágábban? Azért mert az emberek megveszik, mert újdonság.

Az Intel is minden apró fejlesztéskor kiadott egy új generációt és persze úgy csinálták, hogy új alaplap is szükséges legyen hozzájuk, mivel teljesen új foglalatba kerültek. Ez az üzlet. De egyébként ne mvolt kötelező váltani minden új megjelenéskor. Én is tavaly cseréltem le a 7. generációs proit egy 12. generációsra. Legközelebb megint majd 5-6 generáció múlva lesz igazán érdemes váltanom.

2023. márc. 21. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!