Honnan rendeltek külföldről számítógép alkatrészeket?
Ezt a folyamatot úgy hívják, hogy szürkeimport.
Nagyon fontos tudni, hibás termék vagy későbbi meghibásodás esetén a jog nem véd téged úgy, mintha országon belül vásárolnál.
Olyan weblapokon vásárolj, aminek jobb vásárlóvédelmi eljárásai vannak, mint például az eBay vagy az Amazon.
Magyarországon 250 ezer forintos véletár felett 3 év, 100 ezer felett 2 év jótállásod van mindenre. Külföldönről meg át is verhetnek. Egy Wish.com-os rendelésben szinte BIZTOSAN hamis terméket kapsz, gyenge teljesítménnyel.
Kis értékű rendelések esetén ajánlom csak, és megbízhatóbb oldalakról.
Én korábban Aliexpress-ről rendeltem sokat, de amióta nem Jack Ma a vezér, azóta vacak nagyon.
Amazon megbízható, de nem olcsóbb, mint idehaza.
Alapvetően inkább azt mondanám, hogy ne rendelj ilyesmit külföldről.
Egyre több a nyűt a vámmal ás áfával is, ha nem EU-ból rendelsz.
egyszer rendeltem, amazon.de -ről. 10 eur volt a szállítás, mindent magyar áfával adnak, ha ide rendelsz (ez a mostani EU szabály, a célország áfáját fizeted)
tehát ha van esetleg kinti rokon, akkor érdemes lehet spórolni velük, ha olyan a termék, ami itthon nincs.
USA/kínából nem éri meg. kell vám és áfát is fizetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!