Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Honnan tudhatom hogy hány ház...

Honnan tudhatom hogy hány ház ventillátort tudok rákötni az alaplapra?

Figyelt kérdés

Ne kövezzetek meg biztos bugyuta kérdés... de szeretnék 5 v 6 ventillátort a gépházba és nem tudom van-e elég csatlakozó az alaplapon?! Vagy van valami elosztó hozzá amibe bele tudom dugdosni és csak 1 hely kell az alaplapon? Akkor csak egyszerre tudja szabályozni a ventillátorok fordulatszámát? Holt homály vagyok, ez hogyan működik?

Az alaplapom ASUS Prime B650M-R

jan. 16. 20:18
 1/3 anonim ***** válasza:
74%

"

Fan and Cooling related

1 x 4-pin CPU Fan header

2 x 4-pin Chassis Fan headers

"

Azaz 2 rendszer hűtő csati van a lapon.

2 opciód van.:

1.: Szimpla fan hub:

Lehetővé teszi több ventilátor rákötését szimplán 1 lap csatin keresztül. Ezesetben mindegyik venti ugyanakkora sebességen fog menni.

2.: Hub + Controller kombó:

Jellemzően USB-n keresztül csatlakoznak, így vezérelhetőek egyesével.

[link]

Egyik port valszeg a gépházad USB-it kezeli, a másikba pedig ezt a controllert kell kötnöd.

Ilyen vezérlők pl.:

- iCUE Commander PRO

- iCUE COMMANDER CORE XT

- Aqua Computer OCTO

jan. 16. 20:46
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi!!

Végülis az nem baj ha a fordulatszámok megegyeznek, csak lehessen vezérelni. Szóval indokolatlanul ne pörögjenek nagyon. Ezt a bios vezérli gondolom.

jan. 16. 21:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Egy ilyen bőven elég, az 1-es slotba dugott ventiről kapja a többi az RPM-et, amely sebességét a BIOS-ban tudod állítani. Tápból megy az egyik oldalába a kraft, a másik oldalából meg egy 4 pines kábel az egyik fan hub-ba az alaplapon és ennyi.

[link]

jan. 19. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!