Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy Macbook Air mennyire jó...

Egy Macbook Air mennyire jó orvosi egyetemhez ?

Figyelt kérdés

Első éves orvostan hallgató vagyok és perpillanat nincs laptopom, szóval gondoltam kellene valamit venni.

A sima m1 es macbook airt néztem ki

8 magos CPU

7 magos GPU

8 GB egyesített memória

256 GB-os SSD-tároló

Annyi, hogy legalább 6 évig szeretném használni, ilyen elég lenne ?

2023. szept. 19. 11:18
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Igen ez lesz az első macem, iost már régóta használok, most egy iphone 13 minim van, szóval csak nem lesz eget rengetó az átállás.
2023. szept. 22. 21:17
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Használd egészséggel!

#14: az M1/M2 macbookok olyanok, mint egy nagyon kényelmes cipő. Nyilván akkor éri meg a legjobban, ha sokat sétálsz, de a sarki boltba leugorva is érzed, és nem mondod, hogy túlzás a közértbe ennyire kényelmes cipőben menni. Nem tudsz olyan lightos kocafelhasználói üzemet mondani, ahol ne lenne érezhető a különbség.

Nem gondoltam hogy tizenöt Windowson és Linuxon high end laptopokkal eltöltött év után ennyire meg tudok lepődni egy gépen, de sikerült.

Tégy magadnak egy szívességet, és vedd meg a legolcsóbb használt fapados M1-et, amit találsz, és tégy vele egy pár hetes próbakört a poén kedvéért. Fogadni merek, hogy a kísérlet végeztével vagy megtartod, vagy eladod és veszel egy drágábbat. Mindenki megtér. Lassan 3 éve nincs konkurencia.

2023. szept. 22. 23:42
 23/29 anonim ***** válasza:
55%

Szia, látom már megrendeltem de azért leírom a véleményem, egy macban sosem fogsz csalódni, és szerintem mindenképp vedd meg de a 16 GB rám és az 512 GB tárhely nagyon felesleges volt. Max videovagasra lenne hasznos átlag felhasználásra meg sem érzed. De sok hozza nem értő telebeszelte a fejed.

Az 512 GB -os M1 a 256 GB-os M1-nel 3-4 mp-el gyorsabb, teszteltem. De a tárhely miatt ez meg érthető döntés , de a 16 GB rám felesleges volt átlag felhasználás ön úgy sem fogod érezni a különbséget. Kar volt ezért + 100+ ezret kiadni

2023. szept. 23. 00:02
 24/29 anonim ***** válasza:
Csakhogy a probléma a kevés kétkedőnél csak a gép ára volt, ahogy a hasonló kérdéseknél is, a pozitívumait senki nem kérdőjelezte meg. Aki megteheti, vegyen, a többiek sem fognak azért szenvedni.
2023. szept. 23. 07:30
 25/29 anonim ***** válasza:
90%

Egyáltalán nem volt felesleges, nem 1-2 évig fogja használni, és később nagyon jól jöhet majd a plusz RAM. Főleg, hogy sem a RAM, sem a tárhely nem bővíthető.

Az SSD szempontjából meg sokkal kényelmesebb a nagyobb tárhely + gyorsabb is.

2023. szept. 23. 09:05
 26/29 anonim ***** válasza:
37%

Látom nem értjük egymást :D

A Ramnak akkor van jelentőssége, ha a kérdező sok papot szeretne egyszerre futtatni, pl. videókat vág rendereé stb.

Átlag felhasználásra szeretné használni a gépet, szó sincs ilyesmiről, szóval neki felesleges az emeltebb ram méret. M2-mac-em van, hidd el, tudom miről beszélek.

A tárhely kérdés ugye az SSD 512 gb az akár lehetne egy jó döntés is, ha tényleg nagy fileokat mozgatja. kérdező, nekem is az 512-es van, de nem gyorsabb a 256 gb-nél olyan sokkal, ugyanazt a projektet a 256 gb-os alap M2 gépe ismerősömnek meg az én 512 gb-s gépem kb 5 mp-el végzett hamarabb :D Úgyhogy a. pendrive külső tarolt stb még mindig olcsóbb, karhatóbb ut.

2023. szept. 23. 11:52
 27/29 anonim ***** válasza:
42%

“Egyáltalán nem volt felesleges, nem 1-2 évig fogja használni, és később nagyon jól jöhet majd a plusz RAM. Főleg, hogy sem a RAM, sem a tárhely nem bővíthető.”

Mi nem volt ezen értelmezhető? :) Mindegy, hagyjuk is… hétvége van és nem nyelvtan órán ülünk.

2023. szept. 23. 12:06
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

A több RAM sosem felesleges, különösen úgy, hogy egy később nem bővíthető eszközről beszélünk és hosszú távra tervezve nem azt kell nézni, hogy mi elég ma, hanem hogy elég lesz-e "holnap" (érts 4-6 év múlva).

A tárhellyel kapcsolatban ugyanez, nem a sebessége a fontos, hanem hogy fogod-e használni, vagy nem fogod. Ha nincs, vagy nem akarsz folyamatosan felhőbe dolgozni, és/vagy nem akarsz mindenféle külső tárhelyeket sem magaddal cipelni (én pl. semmiképpen), akkor jól jön, ha van. Netán kedved támad játszani is (mert ugye lehet, és a játékok tudnak elég nagyok lenni), akkor is hasznos lehet, és a játék azért belefér az átlagos felhasználásba, úgy gondolom.

2023. szept. 23. 17:29
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogja megbánni a 16 gigát, és az egyetem végéig garantáltan van egy beton gépe. De túltervezni se kell ezeket a dolgokat. Egyrészt ha a jövőben szűkösnek érzed, eladod (macbookok híresen jól tartják az árukat) és upgradelsz. Másrészt Windowsról jövet nem számolsz azzal, hogy alapjáraton 8 giga macOS-en sokkal messzebb ér, mint 8 giga Windowson. Ez már a régi Inteles gépeken is így volt, hát még ARM-on.
2023. szept. 24. 00:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!