PC pucolást elvégezhetem itthon, vagy inkább vigyem szervízbe?
Benne van a pakliban. De ha néhány egyszerű óvintézkedést betartasz nem lesz gond.
Ha csak sima por lerakódás van, arra ott vannak a különböző sűrített levegő spray -k és a kompresszorok.
Az ESD védelem nagyon fontos. Ne nejlonzokniban bolyhos szőnyegen kezd el a műveletet. Ha hajlamos van a feltöltődésre használj csukkópántot.
Sose tarts túl közel. spray esetén akár le is fagyaszthatod az apró SMD alkatrészeket vele. És a nagyon gagyi minőségűek vizet is spriccelhetnek a a nyákra. Kompresszor esetében csakis olajmenteset használj vízleválasztó adapterrel. A ventiáltorokat minden esetben fogd le. Tönkre mehetnek a hirtelen szél miatti túlpörgésbe. És ilyenkor egyfajta dinamóként működhetnek, ami a csatlakozón keresztül árthat az alaplapnak. A tápegységét lefoghatod úgy, hogy pl. egy hurkapácikát dugsz a lapátok közé
Nagyjából ennyi.
Illetve 3 éves lévén lehet nem árthat újrapasztázni legalább a CPU -t és a VGA -t.
3 éve, ha normális pasztát kapott, nem érdemes pasztázni a CPU-t, persze függ mennyit használtad, milyen a T-je most alapjáraton.
A többi meg adja magát, ahol porcicát látsz azt tisztítod, akár porszívóval is. De áramtalanítsd a gépet...
Hasonlós YT-ről lestem el a gépem szétszedését (laptop). Azóta többször szétszedtem és haverok gépét is megcsináltam. A csavarokra kell ügyelni, mert nem egyformák hosszúságra. Elemenként akár külön csoportosíthatod a csavarokat egy kis papíron, az összeszerelésnél sokat segít. Ezt csak ezért írom, mert pc esetén pedig sokkal egyszerűbbek a lépések, . (áramtalanítva!)
Géped neve +dissasamble, +replace...erre keress.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!