A 1080p meddig lesz még elterjedt felbontás monitoroknál?
Amúgy, ha veszek egy 1440p monitort, azon hogy mutat 1080p-ben játszani? Ugyanis a videókártyám a QHD-t nem bírja el, és mostanában nem cserélek.
Nem rég neveztem be egy elég drága, minőségi 1080p monitorra, és egyik ismerősöm elültette a bogarat a fülemben, hogy annak már nincs sok jövője, meg ég és föld a 1080p vs 1440p, viszont én elégedett vagyok vele.
Viszont még vissza küldhetem, ezért most agyalok, hogy mi tévő legyek.
nincs ilyesmi, hogy valami elterjedt, és hogy meddig.
használhatsz ám svga monitort is, ha ahhoz van kedved, akár 20 év múlva is.
a kérdés, hogy mit szeretnél, és mekkora monitorod van most
hatos jól mondja, hogy kb. 27-32es monitoroknál van valós értelme az 1440nek. akinek nem folyik ki a szeme, használhat 2160at is
de nincs miről beszélni, ha a monitorod relatíve kicsi, és megszoktad, mert kényelmetlen lesz, hogy minden feleakkora, ha nagyobb felbontású videókártyára váltasz
Még egy gondolat. Inkább játszom alacsonyabb felbontáson, de minimum 120 FPS-sel, mint csillogásokkal teli 4K képet bámulva, ami darabos.
Szóval rendben van az a felbontás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!