Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videókártya cserénél procit...

Salalala11 kérdése:

Videókártya cserénél procit is kellene cserélni ?

Figyelt kérdés

Szeretnék a gépembe egy rtx 3060-at.

Tapegységet fogok cserélni egy 800as lesz bent viszont a procim jelenleg egy i3 10100f. Ha ehez a procihoz rakom be az új kártyát az sokat rontana a teljesítményen, vagy tudná azért kezelni ?

2023. aug. 2. 10:17
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Figyelj, nem érdemes vitatkoznunk, mert igazad van abban, hogy a jelen buildbe elég az 550wos. Csak annyit mondtam, hogy jövőbiztosság szempontjából nagyobb tápot venni nem hülyeség. Azt meg sehol nem írta senki, hogy a most tervezett buildjét a jövő héten szeretné fejleszteni a kérdező. Én pár év távlatában beszéltem, te forgatod ki.

Cipőből is vehetsz egy normálisat 30 rugóért 3 évre vagy vehetsz 3-4 szarabbat egy 10esért minden évben. Ha csak 10 rugód van akkor nem kérdés melyiket kéne venned, de ha van 30ad, érdemes rajta elgondolkodni ebből a szempontból is.

A kérdezőnek van pénze 800wos tápra, le lett oltva miatta, én meg leírtam, hogy miért nem tartom teljesen hülyeségnek az én szempontom szerint. Ez nem kötelez senkit semmire, a kérdezőt sem vásárlásra és téged sem arra, hogy lehülyézz másokat. Szerintem részemről én nem tépem a számat tovább, nem célom meggyőzni téged.

2023. aug. 5. 22:50
 22/22 anonim ***** válasza:

De nincs ilyen a számítógépeknél, hogy "jövőbiztosság". Olyan vagy, hogy van-e értelme valamit megvenni, vagy nincs. Ha 3-4-5 év múlva lesz haszna, akkor nincs értelme megvenni, mert nagyon gyorsan bukja az árát minden.

"Cipőből is vehetsz egy normálisat 30 rugóért 3 évre vagy vehetsz 3-4 szarabbat egy 10esért minden évben. Ha csak 10 rugód van akkor nem kérdés melyiket kéne venned, de ha van 30ad, érdemes rajta elgondolkodni ebből a szempontból is."

Egy cipő teljesem más. Azt használod rendesen állandóan, nincs objektív teljesítménye, amibe bele kell férni, ellenben van kényelme, és megjelenése. Teljesen más a kettő.

"A kérdezőnek van pénze 800wos tápra, le lett oltva miatta, én meg leírtam, hogy miért nem tartom teljesen hülyeségnek az én szempontom szerint. Ez nem kötelez senkit semmire, a kérdezőt sem vásárlásra és téged sem arra, hogy lehülyézz másokat. Szerintem részemről én nem tépem a számat tovább, nem célom meggyőzni téged"

Miért lenne jó, ha hülyeséget csinálna? Egyszer pl. vettem egy használt gépet, 300fontért úgy, hogy a táp márkája, típusa nem volt feltüntetve. A gép alkatrészei táp nélkül értek használtan 300 fontot. Volt benne egy Antec High Current Pro 750W, meg egy GTX 680, meg egy 3770K. Magyarul az életben nem vette hasznát annak a méreg drága (nézz utána milyen táp) tápnak. Elköltött rá annyit újonnan, hogy a VGA nem került annyiba neki, a teljesítményét sosem használta ki, és eladta használtan úgy, hogy addig egy negyedébe kerülő is kibírta volna, az árát pedig sosem látta viszont. Vett volna inkább a 90ezres táp helyett egy 25ezreset, meg egy rakás SSD-t, jobban járt volna. :D

2023. aug. 5. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!