Videókártya cserénél procit is kellene cserélni ?
Szeretnék a gépembe egy rtx 3060-at.
Tapegységet fogok cserélni egy 800as lesz bent viszont a procim jelenleg egy i3 10100f. Ha ehez a procihoz rakom be az új kártyát az sokat rontana a teljesítményen, vagy tudná azért kezelni ?
Köszi a választ akkor egyenlőre mehet bele a kártya aztán idővel a procit is fejlesztem majd.
2-es- Ahol néztem a kártyát ott írták hogy ajánlott táp 750W. Ezért gondoltam a 800ra
Nem tudom mit olvastál, meg hol, de a 750-et azért írták, hogy a legolcsóbb fosból kiindulva is elég legyen, és ne lehessen felelősségre vonni azért, hogy valaki valami szart vett, amire 750 van írva, csak épp a hasznos feszültségből nem tud 400-at sem.
Egy minőségi 450wattos dosztig elég ennek, 500-550 el bőven túllőttél a célon. 800 pénzkidobás.
25e körül minőségi 550w-os táp elég ennek ne aggódj mondjuk egy B12-es Seasonic.
Később még veszel bele egy 11400f-et, és az "kihajtja" rendesen. 10100 sem annyira rossz, de vannak processzor intenzív játékok amik igénylik.
Szerintem mehet egy minőségi 650wos valamilyen gold táp, így azt nem kell folyton csereberélni, ha majd fejleszteni akarsz. A dolgok jelen állása szerint sajnos nem az energiahatékonyság felé haladunk hardverügyileg.
Ennek az összeállításnak valóban nem fog kelleni ennyi, de majd a kövi lépcsőfok úgyis úgy fog kinézni, hogy veszed a 125wos procit a 300+wos kártyával, oda meg már karcsú lesz a 4-500wos táp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!