Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videókártya cserénél procit...

Salalala11 kérdése:

Videókártya cserénél procit is kellene cserélni ?

Figyelt kérdés

Szeretnék a gépembe egy rtx 3060-at.

Tapegységet fogok cserélni egy 800as lesz bent viszont a procim jelenleg egy i3 10100f. Ha ehez a procihoz rakom be az új kártyát az sokat rontana a teljesítményen, vagy tudná azért kezelni ?

2023. aug. 2. 10:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
A 400-as hexa pro pont tökéletes egy 10100F+3060 gépbe. Még egy 10400-11400 js elfér mellé, ha kéne.
2023. aug. 3. 08:42
 12/22 anonim ***** válasza:
#10. Az az alap ötlet, hogy végig használja a 3 év alatt, meg azon is túl, nem csak nézegeti.
2023. aug. 3. 09:14
 13/22 anonim ***** válasza:
Értelmetlen, csak bukja az árát. Mikor meg kéne ott van egy garancia nélküli tápegysége. #fucklogic
2023. aug. 5. 09:51
 14/22 anonim ***** válasza:

Csak egy példa 34k-ért.

[link]

[link]

10 év garancia. Az azért nem olyan szar üzlet szerintem. Nem kell fejlesztésnél se rágni a körmöd, hogy na ezt most elbírja vagy nem bírja, nincs ilyen olyan csatlakozóm elég....de még ha le is cserélnéd egy újra mondjuk 5 év múlva, még mindig egy használható gold táp 5 év garival, nem szaré hugyé fog elmenni, szóval nem mondanám, hogy bukja az árát.

2023. aug. 5. 10:26
 15/22 anonim ***** válasza:
3év múlva meg vehetne egy jobb modelt, vagy hasonlót olcsóbban. Semmi értelme, újra elmondom. Egy 46 ezres tápot akarsz vetetni azzal, akinek egy i3 van a gépében. GOndolkodj már baszdki
2023. aug. 5. 12:27
 16/22 anonim ***** válasza:

34 ezres tápról van szó. Ami csak 10k-val több, mint egy épkézláb 500-550wos.

Pont azért ajánlom ezt, mert gondolkodok, csak kicsit előrébb. -Ha fejleszteni akar nagyobb igényű komponensekre, akkor nem kell cserélgetni. Ezt feltételezem a kérdezőről, hiszen most is éppen fejleszt.

-Van egy megbízható tápja 10 évre garanciával.

Tény, hogy az i3as build nem indokol ekkora tápot, de egyszerűen nem látom be, miért lenne az időtállóság és a fejleszthetőség jegyében egy nagyobb minőségi tápra beruházni. Ennyi erővel tényleg jó a 400wos hexa.

2023. aug. 5. 13:34
 17/22 anonim ***** válasza:

Most akar venni egy videókártyát, szerinted fog mostanság venni bele egy másikat? Nem fog. Az 550-es táppal bőven el van még egy i9-et rak bele akkor is.

Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy veszek egy erősítőt a 2x40wattos gagyi hangfalaimhoz. Egy 200rugós onkyot, mert lehet majd lesz egyszer egy rendes fél milkás rendszerem hozzá. Mondjuk 5 év múlva, amikor az erősítő már nem 200ezer lesz, hanem 50 a piacon. Istentelenül nem értitek ti, hogy mit jelent az ár\érték és miképp kell gépet építeni. Vagy esetleg a másik pénzével nagyon serényen dobálóztok.

2023. aug. 5. 14:27
 18/22 anonim ***** válasza:

"Most akar venni egy videókártyát, szerinted fog mostanság venni bele egy másikat? Nem fog."

Igen, olvastam én is. Mostanság gondolom nem, de ha később lát kedvező áron olcsóbban nagyobbat, akkor egy teendővel kevesebb.

"Az 550-es táppal bőven el van még egy i9-et rak bele akkor is."

Nyahammm....és az i9 mellé milyen kártyákat szoktak tenni általában? Kijön azokkal az 550w?

"Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy veszek egy erősítőt a 2x40wattos gagyi hangfalaimhoz. Egy 200rugós onkyot, mert lehet majd lesz egyszer egy rendes fél milkás rendszerem hozzá. Mondjuk 5 év múlva, amikor az erősítő már nem 200ezer lesz, hanem 50 a piacon."

Inkább olyan, mint egy szalmabáb. Te 200 vs 50-ról beszélsz, én 34k vs 20-25-ról. Nem az a nagyságrend. De ha az áron vagy fennakadva, van minőségi tápegység is a használtpiacon(fsp, seasonic,be quiet) 20k alatt.

Nem egy gépet építettem már és tudom mi az ár/érték arány. A szempontjaim mások, nekem fontos a rugalmasság egy buildben ahogy fejleszthetőség is. Keretet meg nem kaptunk, szóval mindegy. Majd a kérdező vagy eldönti ennyi alapján, hogy mit akar vagy még pontosít, aztán lehet konkrétabb rászabott javaslatot mondani.

2023. aug. 5. 15:27
 19/22 anonim ***** válasza:

18

Szerinted 3060-at venne, ha lenne pénze jövőhéten egy i9-re meg egy 4090-re? Ne fárassz már

2023. aug. 5. 16:22
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha van felesleges 15ezre akkor meg vegyen egy rendes procit, ne felesleges tápegységet.

"Nem egy gépet építettem már és tudom mi az ár/érték arány. A szempontjaim mások, nekem fontos a rugalmasság egy buildben ahogy fejleszthetőség is. Keretet meg nem kaptunk, szóval mindegy. Majd a kérdező vagy eldönti ennyi alapján, hogy mit akar vagy még pontosít, aztán lehet konkrétabb rászabott javaslatot mondani."

Neked a pénz égetése a fontos inkább.

2023. aug. 5. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!