A következő videokártya cserénél már tápot is kell ebben az esetben?
Figyelt kérdés
nem egy friss konfigom van ha jól emlékszem 2013 végén lett összerakva. jelenleg I5-4570es proci, Corsair 2x4 Gb ram és egy GTX 960as van egy Gigabyte H87-HD3 alaplapban. a tápom egy FSP HEXA 500W. kérdésem ha szeretnék videokártyát cserélni ezzel egyidejűleg ehhez már a tápot is kell majd?2016. jún. 17. 20:01
2/12 anonim válasza:
Azért az a táp sem a megbízhatóságáról híres... szerintem amint lejár a garancia, cseréld le.
3/12 A kérdező kommentje:
elfelejtettem leírni hogy megy két házhűtő venti is a gépben egy 9centis hátul és egy 12es elöl (ezt igazából lehet elhagyhatnám csak így maradt) nem tudom számít-e energiafelhasználás szempontjából
2016. jún. 17. 20:14
4/12 A kérdező kommentje:
igen? ezt a tápot annak idején ponthogy azért ajánlották mert megbízható és nem gagyi...érdekes
2016. jún. 17. 20:15
5/12 anonim válasza:
Nem kell, a minimális biztonságossági szintet megüti a táp, teljesítmény elég lesz, és 2 VGA tápcsatlakozós, ez sem okozhat problémát.
6/12 anonim válasza:
alapjáraton, a maga árkategóriájában tényleg jó.
Ha viszont egy fsp aurum goldhoz hasonlítod, akkor sehol sincs :D
Mivel nem húzod a procit (meg nem is nagyon lehet ezt a fajtát), és talán nincsenek OC-s terveid se a videokártyával, egy ideig még jó lesz.
ATX szabványt betartó tápot meg nem nagyon kapsz 25 ezer alatt, így akár egy sokak által corsair cx 430-as is veszélyes tápnak minősül.
7/12 anonim válasza:
Nem ajánlott, lespórolt kategóriába esik, de a szabványt teljesíti, úgyhogy teljesen biztonságos és használhatod.
8/12 anonim válasza:
"ATX szabványt betartó tápot meg nem nagyon kapsz 25 ezer alatt, így akár egy sokak által corsair cx 430-as is veszélyes tápnak minősül."
Bocs, de ez hülyeség. Én 12k-ért vettem az XFX TS 430-at, és megfelel a szabványnak.
9/12 Lord Hidan válasza:
Ha egy gtx 1070re vagy hasonlóra keveset fogyasztó vga-ra cseréled nem kell. De én egy r9 390et nem kötnék rá
10/12 anonim válasza:
6#, ami azt illeti, egy FSP APN 350W is teljesíti a szabványt, de a gyenge minőségű alkatrészek miatt hangos, rövid élettartamú, nem funkcionális, melegszik, sokat fogyaszt és nem igazán lehet másra használni, csak alapvető rendszerekhez (ugye a szabványnak nincs kikötése afelől, hogy magas terhelésen megsüketülsz mellette). A hexa egy fokkal jobb, de még mindig a nem ajánlott kategóriába esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!