Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes egy sima SSD-nél...

Érdemes egy sima SSD-nél gyorsabb M2-es NVME SSD-t venni lapozófájl részére?

Figyelt kérdés

Szimplán csak, megszeretném kímélni a HDD-ket a lapozófájltól, és rátenni a lapozófájlt az M2-es NVME SSD-re, sokat kísérletezek, így a memória van, hogy túltöltődik, de így megakadályozhatnám a kifagyásokat.

A kérdés kiírásának az oka, a tapasztalatok megszerzése azoktól, akik már csináltak ilyet.

2023. júl. 23. 19:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Arra mondjuk kíváncsi vagyok, mire nem elég neked 32 giga RAM.

NASA szimulációt futtatsz? Amúgy meg a nem fér be mondatra...: akkor vegyél 16 gigás modulokat.

A lapozófájl iszonyatosan lassú a RAMhoz képest, több tízszeresére nő minimum a késés, még ha SSD-ről is kell töltenie HDD helyett.

2023. júl. 23. 22:51
 12/20 A kérdező kommentje:

Szerverhez, és főként programozáshoz kell igazából, + a böngészőhöz 10gb ugyanis:

[link]

Kicsit, hanyag vagyok lapbezárás terén, de persze, erre majd, keresek egy megoldást.

Ami azt illeti, valóban lassú, de elég időt ad, hogy bezárjam a problémás folyamatot, és így nem fagy ki a számítógép.

2023. júl. 23. 22:57
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
1149 lap az kemény :D
2023. júl. 23. 23:12
 14/20 A kérdező kommentje:
Annyira nem :D bőven lesz több is, nem hagyom veszni a Google Maps-on talált szép helyeket :D.
2023. júl. 23. 23:17
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
A mapsen van lehetőséged arra, hogy kijelölt pozicíókat és elmentsd akár külön listákra is és az összes mentett elemet meg tudod jelenítani egy ablakban.
2023. júl. 23. 23:21
 16/20 A kérdező kommentje:
Oh! Köszönet, megmondom őszintén, sohasem néztem a beállításokat, vagy bármi mást ott :D Na viszont, köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld :).
2023. júl. 23. 23:40
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

A swapet soha nem jó ötlet SSD-re tenni. Egyrészt a sok és gyakori írást (ami swap esetén garantált) nem szívleli az SSD, másrészt ha már swapelni kell, akkor ott a RAM a kevés és nem fog érdemi különbséget jelenteni, hogy HDD-re vagy SSD-re swapel a rendszer.

"Azért, mert már van 4x8Gb, és nincsen több hely új ramnak a számítógépben."

Bocs, de 32GB RAM esetén kb folyton üresen áll a swap, ki is lehet kapcsolni. Mi a lópikulát használsz, aminek ennyi RAM nem elég?

Én nemrég bővítettem a gépem, most 24GB van benne, azóta sose láttam, hogy használta volna a swap-et.

2023. júl. 24. 10:38
 18/20 A kérdező kommentje:

17-es, talán valóban nem az, de a kísérlet szempontjából megéri, tekintettel az M2-es NVME SSD árára, ezt összehasonlítva az idejével, hogy kb mennyire fog működni. Mindenesetre, ha a pagefile.sys-t módosítja a rendszer, akkor jelentős különbség lesz egy hdd és egy M2-es NVME SSD között.

A böngészőt kikapcsolva, 16gb RAM van használva, de, a kérdésedre a válasz, kísérletezek, mint mindig.

Köszönet viszont az információt, ugyanis, észrevettem egy hatalmas problémát, ami régen nem volt jelen, a lapozófájl használat már jelen van, még akkor is, ha nincs megtelve a memória, ez természetesen az én hibámból van így, na viszont, neked is ment a zöld, köszönöm a választ :).

2023. júl. 24. 18:01
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"ha már swapelni kell, akkor ott a RAM a kevés és nem fog érdemi különbséget jelenteni, hogy HDD-re vagy SSD-re swapel a rendszer."

Azért nem mindegy az, hogy 130-150MB/sec a swap sebessége vagy nvme SSD esetében akár 3-6GB/sec.

2023. júl. 24. 18:26
 20/20 anonim ***** válasza:
71%
szerintem nem a megfelelő problemat akarod megoldani. a problema nem a ram, hanem hogy programozo letedre, igénytelen vagy. Az 1200 nyitott lap az igénytelenseg definicioja. Ha programozol el se merem kepzelni milyen programokat irhatsz ilyen igennyel a rend irant.
2023. júl. 24. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!