Lapozófájl? Magas/ alacsony /ne legyen?
Van két partícióm.. egyiken adatok vannak (képek, telepítőfájlok, stb..), másikon programok, az OS, stb..
Kivettem a adatos partícióról a lapozófájlt, a c-n meg hagytam a windows állítsa magának..
Hallottam, hogy ha növeljük a lapozófájl méretét, gyorsul a gép.. ez igaz? És milyen elven, minek a kárára? Tegyem vissza az adatos partícióra a lapozófájlt?
Jelenleg
Amd phenom x4 9650
4 gb 800 mhz ddr2 ram
rx 3850 1gb
WD Blue 1 Tb 64 mb
A lapozófile pont hogy nem gyorsít a gépen, sőt! Ha már a lapozófilehoz nyúl a rendszer, az azt jelenti, hogy nincs elég memóriád és kénytelen kilapozni, hogy helyet csináljon. Persze Windows esetén ez sem teljesen igaz, mert ellentétben egy Linux rendszerrel, a Windows akkor is vígan kilapozgat, mikor még bőven van szabad RAM. Linux az nem nyúl a swap-hez, amíg nem muszáj.
És mivel akár HDD, akár SSD sokkal lassabb, mint a RAM, így a lapozófile használata lassítja a gépet. Ez egy kényszermegoldás.
A legjobban akkor jársz, ha teszel még a gépbe ramot. 16GB RAM esetén pl. már fölösleges a swap, mert hacsak nem videót szerkesztes vagy más nagyon ramigényes dolgot csinálsz, bőven elég a fizikai RAM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!