Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pagefile helye? Windows7-nél....

Pagefile helye? Windows7-nél. Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Van egy számítógépem, általános célra használom (nem játék), ezen kívül fotók kisebb korrekciója (Lightroom, és nagy ritkán photoshop). A gépben 16 GB RAM van (ez az esetek igen nagy részében elegendő). Most, sok képpel kell dolgozzak, és néha kevés és nagyon elkezd lapozni, ekkor CPU terhelés alig, de a diszk kapacítás "elfogy" (ez látszik a taskmanagerben, és az erőforrás figyelőben.

A gépben két darab diszk van, egy 1T-s ez a "C:" (ezen van az op.rendszer és a programok, illetve jelenleg a lapozó fájl), és van egy 4T-s ez a "D:" (ezen vannak az adatok, képek stb.). Azt olvastam, hogy el lehet érni "gyorsulást" ha a lapozó fájlt átteszem a "D:" meghajtóra, de más helyen meg azt olvastam, hogy az a jobb ha mindkét meghajtón van lapozó fájl, megint máshleyen meg azt írják, hogy az jobb ha a lapozó fájl csak a rendszer meghajtón van. Kinek mi a tapasztalata? Mi a célszerűbb?

(memóriát nem akarok többet venni, mert ez totálisan elég, mert csak nagyon ritkán futok bele, hogy ez miatt lassabb a gép, a processzor is megfelelő és az alaplap is, a kérdés csak a lapozófájlra vonatkozik!). Szintén kiemelem, hogy nem egy darab diszk van ketté particionálva, hanem két fizikailag is kézzel fogható külön álló diszk a kettő.

2018. okt. 6. 22:07
 1/7 anonim ***** válasza:
17%
Kapcsold ki a lapozófájlt ‘oszt csókolom.
2018. okt. 6. 22:17
 2/7 anonim ***** válasza:
56%
Hagyd úgy, ahogy van, a rendszer tudja kezelni magától is a dolgot. Viszont én a helyedben vennék egy 120-240 GB-os SSD-t, és áttenném arra a rendszert, a lapozófájlt, és arra is dolgoznék (munka végén meg a kész terméket oda rakod, ahová akarod).
2018. okt. 6. 22:28
 3/7 anonim ***** válasza:
49%
Persze lapozófájlt SSD-re, mert az annyira egészséges mint az első hozzászólásomat lepontozni...
2018. okt. 7. 00:28
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

Az első válaszod azért pontozták le mert hülyeség és még csak be sem látod.

Az SSD-re lapozófájlt meg akkor érdemes ha hamar ki akarod nyírni. Persze lehetni lehet...

2018. okt. 7. 09:51
 5/7 Gábor_79 ***** válasza:
50%
Azért 8 ezer Forintos 120GB méretű SSD-nél nem olyan nagy veszteség, ha "kinyírod" 6 év alatt.
2018. okt. 7. 14:40
 6/7 A kérdező kommentje:

Bocs, látom nem megy az értő olvasás. Nem szeretnék semmilyen hardvert venni, még 8000Ft-ért sem. Tehát azok az ötletek,hogy vegyek SSD-t nagyon jók, de nem ez volt a kérdés. A kérdés arra vonatkozott, hogy a meglévő konfiguráció esetén mi a célszerű megoldás.

1: Nem kapcsolom ki, mert szükség van rá (még ha ritkán is)

2: Láthatóan nem kezeli. Ezért néztem körbe a neten, és találtam egymásnak teljesen ellentmondó ötleteket. Ezért kérdeztem. Jelenleg csak a "C:"-n van lapozófájl. A kérdés arra vonatkozott (még egyszer hátha így érthetővé válik),hogy érdemes-e esetleg átteni a D:-re, vagy úgy beállítani, hogy a C:-n is és a D:-n is legyen lapozófájl. Az, hogy vegyek SSD-t nem opció jelenleg, és nem erre vonatkozott a kérdés. Még akkor sem ha csak 8000Ft. Erre a gépre jelenleg egy fillért sem akarok költeni, és egyenlőre új gépet sem tervezek venni. Az esetek 99,5%-ban a meglévő hardver azokra a feladatokra teljesen megfelel amire használom. Főleg nem mert kb. 2-2,5 hónap múlva vissza fog esni "normál" használatra a gépem, most van egy átmeneti 2-2,5hónapos időszak amikor intenzívebben kéne használjam, és a lefuttatot tesztek alapján a lapozófájl "eszi meg a dszket", és ilyenkor 15-20-25 percekre "megáll" a gépemen. A kérdés arra vonatkozott, hogy van-e értelme ezzel szórakozni, hogy átteszem a lapozófájlt vagy nincs,és egy-egy ilyen műveletet az ebéd időre időzítsek inkább...

2018. okt. 7. 22:31
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor egyértelmű. Arra kell tenni a lapozófájlt amelyik HDD gyorsabb. Ennyi.
2018. okt. 8. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!